Annonsørinnhold

Destination X er en destinasjon for opplevelser. Foto: Hellerudsletta Eiendom

Hellerudsletta - fra messesenter til opplevelsesdestinasjon

Hellerudsletta, med strategisk plassering mellom Oslo og Gardermoen, har vært en messedestinasjon siden tidlig på 1980-tallet. Mange husker kanskje at «Landbruksveka» ble arrangert her i flere år, men siden den gang har området vært under stadig utvikling. Det Kongelige Selskap for Norges Vel besluttet i 2006 å overdra eiendommen til private aktører, og BN Bank har stått for finansieringen siden da. Nå er et nytt bygg i ferd med å reise seg på Hellerudsletta, med bl.a. et stort skytesenter, noe som utvider aktivitetstilbudet ytterligere. Daglig leder i Hellerudsletta Eiendom, Einar Sørland, sier at de nå med Destination X Hellerudsletta kan tilby et unikt og moderne konsept. – Destination X skal være en destinasjon for opplevelser i vid forstand, sier Sørland.

Stadig utvikling – ny flerbrukshall under oppføring 

Espen Hasseldokk Jensen fra BN Bank og Einar Sørland, daglig leder i Hellerudsletta Eiendom, er meget fornøyd både med samarbeidet og utviklingen av Destination X.

Tidlig i 2026 vil et splitter nytt bygg stå klart på Hellerudsletta. – Da er det gledelig at vi har fått inn en lokal aktør som skal benytte seg av deler av lokalene, sier Sørland. – Magne Landrø AS flytter virksomheten sin fra Lillestrøm sentrum og skal ha både butikk, kontorer, lager og et moderne skytesenter her, fordelt på ca 4 700 kvadratmeter, mer enn en tredobling av arealet de har fra før. Vi er glade for å få inn en aktør som over mange år har tenkt langsiktig og har store fremtidsplaner, akkurat som oss, sier Sørland. Tilgrensende nybygget har vi potensial for å bygge et ytterligere nybygg, hvor vi har flere spennende dialoger med potensielle leietagere. – I planleggingen av nybyggene har vi hele tiden hatt god dialog med Lillestrøm kommune. I tillegg har BN Bank vært løsningsorienterte og en svært god sparringpartner når det gjelder finansieringen av bygget. 

Fruktbart og langsiktig samarbeid med BN Bank

Andreas Tronstad, Songa Eiendom. Foto: Einar Aslaksen

Andreas Tronstad er styreleder og representerer det Blystad-kontrollerte eiendomsselskapet Songa Eiendom AS, største eier av Hellerudsletta Eiendom. -Siden vi kom inn på eiersiden i 2016 har det skjedd veldig mye på området. Vi møtte store utfordringer under Covid, men kom styrket ut av perioden, og i dag er Hellerudsletta med sin 350 000 kvadratmeter store tomt fylt med muligheter, både for nåtiden og fremtiden. Vi har operasjonalisert og tatt over driften av både X Meeting Point og X Hotel sammen med det Adolfsen-kontrollerte selskapet Up North og jobber med storstilte utviklingsplaner for den store tomten. I utviklingen av området har det vært viktig for oss å ha en bank vi kan stole på. Hele veien, og senest i forbindelse med planleggingen og realiseringen av nybygget, har Espen Hasseldokk Jensen og Jørn Aleksandersen i BN Bank vært svært konstruktive samarbeidspartnere. For oss er det viktig at banken er tilgjengelig, rask og løsningsorientert, og der har Espen og Jørn virkelig levert, forteller Tronstad. 

-På mange måter er jo dette en veldig interessant reise for oss også, sier Espen Hasseldokk Jensen i BN Bank. - Dette er et område som har en lang historie, og var blant annet sentralt i utviklingen av det norske jordbruket etter 2. verdenskrig. Siden den gang har det skjedd utrolig mye, og når vi nå ser utover Hellerudsletta, er det for det første utrolig morsomt å se hvordan området fremstår i dag, og samtidig spennende å få være med og bidra til ytterligere endringer. Vi gleder oss nå til å se den videre utviklingen av både Hellerudsletta og Destination X, sier Hasseldokk Jensen. 

Sterk vekst i regionen 

Hellerudsletta ligger i et område med et godt etablert og raskt voksende næringsliv. Som et viktig knutepunkt i regionen, tilbyr Hellerudsletta en blanding av innovasjon, handel og industri. Nedre Romerike, hvor Hellerudsletta er lokalisert, opplever stor økonomisk vekst og har ledet an i jobbskaping blant alle norske regioner fra 2001 til 2023. – Hvis vi tenker videre på befolkningsgrunnlag, så er vi i en enestående posisjon, forteller Einar Sørland. – Innenfor 10 minutters kjøring kan 170 000 mennesker nå oss, og utvider vi dette litt så er det faktisk over 1 000 000 mennesker som kan komme seg til Hellerudsletta i løpet av 30 minutter. Den store befolkningsbasen innen kort avstand, samt gode bussforbindelser, gjør Destination X til et attraktivt sted, både for lokale og for tilreisende besøkende. 

Destination X – et opplevelseskonsept 

-Vår visjon er at Hellerudsletta skal være en ledende destinasjon med komplette opplevelser innenfor messer, konferanser, aktiviteter, events, utstillinger, media osv. Med X Meeting Point har vi etablert Norges ledende konferanse- og messeunivers. Herfra har vi en sømløs integrasjon med X Hotel, som tilbyr 436 moderne hotellrom med deilig komfort og en fargerik og inspirerende lounge, forteller Sørland. Hotellet har også elsykler tilgjengelig for sykkelturer i området og et lite treningssenter. Det er også gode muligheter for en løpetur rundt eiendommen og i nærområdet, med stier helt inn i Nordmarka, legger han til.

I tillegg til hotell og konferansesenter inngår også andre elementer i konseptet. - Med X Active ønsker vi stadig å utvikle aktiviteter som er populære for besøkende og beboere i regionen, her kan du blant annet svinge racketen hos Just Padel. Videre har vi X Studios, hvor vi hatt flere tv-innspillinger, både Maskorama og Lego Masters har blitt spilt inn her på Hellerudsletta, sier Sørland.

-Vi har i flere år også hatt Norsk Hyttesenter her, dette er Norges største permanente hytteutstilling. Over 60% av alle hytter som selges i Norge kommer fra hytteprodusentene på Hellerudsletta, forteller Sørland stolt. Hytteleverandørene på Norsk Hyttesenter har et sterkt fokus på bærekraftig utvikling. 

Med store investeringer i messe, kongress og konferansesenter de siste årene, og omfattende planer for nybygg, ser fremtiden lys ut for Hellerudsletta, avslutter Sørland. 

 

Powered by Labrador CMS