NY DESTINASJON I BJØRVIKA: Sixa åpner i april i Dronning Eufemias gate 6A, som er kjent som Oslo Atrium.

SIXA åpner i Oslos råeste kontorbygg

Watrium har gått all inn med rehabiliteringen av Oslo Atrium i Bjørvika. Nå åpner SIXA den nye destinasjonen for mat, møter og events i kontorbygget.

Publisert Sist oppdatert

Det har ikke stått på viljen til å investere når Watrium har oppgradert kontorbygget Oslo Atrium i Dronning Eufemias gate 6a. Den nye fasaden skal bidra til at bygget kommer tettere på bylivet, og det blir fem nye konsepter innenfor mat, møter og events når SIXA åpner denne våren.

– I tråd med Bjørvikas transformasjon til en spydspiss i fremtidsrettet og raust byliv, vil Watrium AS sammen med Compass Group åpne opp bygget for besøkende med et åpent bygulv, eventlokaler og takterrasse med utsikt over Oslo, sier Oscar Wilhelmsen.

Watrium har brukt milliardbeløp på rehabiliteringen og vil åpne opp bygget for besøkende med et åpent bygulv, eventlokaler og takterrasse med utsikt over Oslo. Niels Torp Arkitekter har vært arkitekt for prosjektet.

Etter å ha vært 17 år på Majorstuen, flytter den Michelin-anbefalte restauranten CRU til nye og større lokaler i SIXA i Bjørvika.

– Vi tar med oss det beste fra Majorstua, men fornyer oss også. De nye lokalene i SIXA gir større plass og nye muligheter, inkludert lunsjservering i tillegg til middag, sier restaurant-gründer James Maxwell Max Stewart.

Det populære franske konditoriet Mendel’s beholder de samme kakene, men introduserer et helt nytt konsept når de åpner dørene hos SIXA. Gjestene kan glede seg til nybakte croissanter, elegant afternoon tea og en helt ny brunsjbar i de nye lokalene.

– Mendel’s i Bjørvika skal bli en destinasjon for gode øyeblikk. Et sted hvor folk føler seg ivaretatt og verdsatt, sier gründer Younes El-Khomri, som gikk fra å selge kaker fra kjøkkenvinduet til å bli en av Oslos mest populære bakere

Paris' eldste blomsterbutikk L’Arrosoir åpner i SIXA. Adrienne Ryser, som er kjent for å drive en av Paris’ mest anerkjente blomsterbutikker, tar med seg det unike blomsterkonseptet L’Arrosoir til SIXA.

– Jeg ønsker å skape noe unikt, noe Oslo ikke har sett maken til. Jeg gleder meg til å dele kjærligheten min for blomster med et nytt publikum, sier Ryser.

Samtidig skal Compass Group lansere et nytt restaurantkonsept Seven, som skal by på en fusjon av middelhavsmat og asiatiske smaker og et vinkart som tar deg med på en reise gjennom de syv hav. Etter å ha jobbet i restauranter på tvers av USA, Australia og London, bringer prosjektleder Erik Jönssons med seg kunnskap om både mat og service til Norge.

Restaurant Seven.

– Vi vil skape en helhetlig opplevelse hvor gjestene kan nyte alt fra en drink i baren til middag med utsøkt vin, sier Jönssons.

Tidligere Bjørvika Konferansesenter gjenoppstår som SIXA Conference, med nyoppussede, førsteklasses fasiliteter og toppmoderne møterom.

– SIXA tilbyr den mest attraktive arbeidsplassen på en av Oslo mest spennende lokasjoner og i april 2025 flytter KPMG, Avinor og PRA Group inn bygget, sier Kristina Wilhelmsen.

Konferansesenteret har blitt kåret til årets konferansested fem ganger av Confex Norge. På toppen av bygget troner møte- og eventlokaler og en takterrasse med panoramautsikt.

Konferansesenteret.

– Etter to år med omfattende ombygging tar vi steget videre som SIXA Conference – med stiligere lokaler, et bredere tilbud og enda bedre opplevelser, sier daglig leder Vivi Stensrud.

Powered by Labrador CMS