Det har ikke stått på viljen til å
investere når Watrium har oppgradert kontorbygget Oslo Atrium i Dronning
Eufemias gate 6a. Den nye fasaden skal bidra til at bygget kommer tettere på
bylivet, og det blir fem nye konsepter innenfor mat, møter og events når SIXA
åpner denne våren.
Annonse
– I tråd med Bjørvikas transformasjon til
en spydspiss i fremtidsrettet og raust byliv, vil Watrium AS sammen med Compass
Group åpne opp bygget for besøkende med et åpent bygulv, eventlokaler og
takterrasse med utsikt over Oslo, sier Oscar Wilhelmsen.
Annonse
Watrium har brukt milliardbeløp på
rehabiliteringen og vil åpne opp bygget for besøkende med et åpent bygulv,
eventlokaler og takterrasse med utsikt over Oslo. Niels Torp Arkitekter har vært arkitekt for prosjektet.
Etter å ha vært 17 år på Majorstuen,
flytter den Michelin-anbefalte restauranten CRU til nye og større lokaler i
SIXA i Bjørvika.
Annonse
– Vi tar med oss det beste fra Majorstua,
men fornyer oss også. De nye lokalene i SIXA gir større plass og nye
muligheter, inkludert lunsjservering i tillegg til middag, sier
restaurant-gründer James Maxwell Max Stewart.
Det populære franske konditoriet Mendel’s
beholder de samme kakene, men introduserer et helt nytt konsept når de åpner
dørene hos SIXA. Gjestene kan glede seg til nybakte croissanter, elegant
afternoon tea og en helt ny brunsjbar i de nye lokalene.
– Mendel’s i Bjørvika skal bli en
destinasjon for gode øyeblikk. Et sted hvor folk føler seg ivaretatt og
verdsatt, sier gründer Younes El-Khomri, som gikk fra å selge kaker fra
kjøkkenvinduet til å bli en av Oslos mest populære bakere
Paris' eldste blomsterbutikk L’Arrosoir
åpner i SIXA. Adrienne Ryser, som er kjent for å drive en av Paris’ mest
anerkjente blomsterbutikker, tar med seg det unike blomsterkonseptet L’Arrosoir
til SIXA.
– Jeg ønsker å skape noe unikt, noe Oslo
ikke har sett maken til. Jeg gleder meg til å dele kjærligheten min for
blomster med et nytt publikum, sier Ryser.
Samtidig skal Compass Group lansere et
nytt restaurantkonsept Seven, som skal by på en fusjon av middelhavsmat og
asiatiske smaker og et vinkart som tar deg med på en reise gjennom de syv hav.
Etter å ha jobbet i restauranter på tvers av USA, Australia og London, bringer
prosjektleder Erik Jönssons med seg kunnskap om både mat og service til Norge.
Restaurant Seven.
– Vi vil skape en helhetlig opplevelse
hvor gjestene kan nyte alt fra en drink i baren til middag med utsøkt vin, sier Jönssons.
Tidligere Bjørvika Konferansesenter
gjenoppstår som SIXA Conference, med nyoppussede, førsteklasses fasiliteter og
toppmoderne møterom.
– SIXA tilbyr den mest attraktive
arbeidsplassen på en av Oslo mest spennende lokasjoner og i april 2025 flytter
KPMG, Avinor og PRA Group inn bygget, sier Kristina Wilhelmsen.
Konferansesenteret har blitt kåret til
årets konferansested fem ganger av Confex Norge. På toppen av bygget troner
møte- og eventlokaler og en takterrasse med panoramautsikt.
Konferansesenteret.
– Etter to år med omfattende ombygging tar
vi steget videre som SIXA Conference – med stiligere lokaler, et bredere tilbud
og enda bedre opplevelser, sier daglig leder Vivi Stensrud.