Juss:

FJORDUTSIKT I FØRSTE REKKE: Per Danielsen har inngått forlik med naboene etter krangel om uteinstallasjoner som hindret utsikten hans. Samtidig har han solgt eiendommen - med solid gevinst. Foto: Fjord & Partners

Per Danielsen casher inn etter forlik med naboene 

Fikk en kvart million i erstatning for tapt utsikt - og solgte deretter huset med saftig fortjeneste. - Jeg er fornøyd, sier Danielsen.

Publisert Sist oppdatert

I mai omtalte Estate Nyheter at Per Danielsen, kjent for sitt virke som advokat gjennom mange år, hadde kommet på kant med naboen sin på Nordstrand. Naboene kjøpte tomten i 2019 og fikk rammetillatelse til oppføring av enebolig og dobbel garasje, tegnet av arkitekt Lorentz Gedde-Dahl. 

Mener utsikten ble ødelagt

Naboen har senere oppført enebolig i henhold til rammetillatelsen. Danielsen har ikke hatt merknader til plasseringen av eneboligen, men protesterte da naboene bygget uteplass med boblebad i hans siktlinje. Han viste til en servitutt på tomten hvor det heter det at fremtidig bygging på Danielsens nabotomt «skal alltid være slik at ikke noe som bygges eller iverksettes skal hindre fri utsikt for gnr/bnr» (Danielsen, red. anm) fra nåværende stuevindu og til Ulvøybrua som avmerket på vedlagte kart med slik bølget linje».

Tapte - og anket

Danielsen valgte å stevne naboene. Men i mai i år konkluderte Oslo tingrett med at naboene ikke har opptrådt i strid med servitutten. I august omtale Estate Nyheter at Danielsen har anket dommen, som skulle opp til ankebehandling i andre halvdel av januar 2025.

Men det blir det ikke noe av. Per Danielsen og naboene har inngått forlik, som innebærer at ankesaken heves. Estate Nyheter har fått tilgang til forliket, hvor det fremgår at naboene skal betale 250.000 kroner i erstatning til Danielsen. Videre heter det at hver av partene dekker egne sakskostnader for tingretten og lagmannsretten.

Til slutt sier forliksavtalen at servitutten ikke slettes, og at partene «er enige om at de tiltakene som var omtvistet mellom partene (…), ikke er i strid med den nevnte servitutten».

- Jeg er fornøyd med å ha fått en kvart million i erstatning fra naboen for tapt utsikt. Nå er tingrettens uriktige dom rettet opp, sier Danielsen til Estate Nyheter.

Har tjent godt på eiendommen

Minst like fornøyd er Danielsen over å ha solgt eiendommen. Huset ble lagt ut for salg med en prisantydning på 27 millioner. Annonsen viser at huset fra 1915 har rundt 400 kvadratmeter bruksareal, tomteareal på drøyt to mål, fjordutsikt, utekjøkken og nedfelt jacuzzi.

Megler for salget var champagnemegler Odd Kalsnes i Fjord & Partners. Danielsen og Kalsnes var i en bitter krangel for snaut 20 år siden, hvor begge stevnet hverandre etter diverse uenigheter. Danielsen var advokat for Kalsnes under den såkalte Normedica-saken.

Senere ble Kalsnes og Danielsen venner igjen – og Kalsnes har nå sørget for at huset til Danielsen får ny eier.

Flytter til sentrum

- Salgssum ble 25,5 millioner kroner, som jeg er fornøyd med i dagens marked. Eiendommen er blitt godt vedlikeholdt opp igjennom årene, sier Danielsen.

Danielsen kjøpte eiendommen for 6,6 millioner kroner i 1999, og kan dermed notere en pen verdistigning gjennom sin eiertid. 

Det skal også legges til at det var Danielsen som skilte ut tomten hvor naboene i tvistesaken senere bygde nytt hus. Denne tomten solgte han for 7,45 millioner kroner i 2018. Eiendommen har dermed generert godt over 20 millioner kroner i gevinst for Danielsen i løpet av rundt 25 års eiertid.

- Nå skal jeg over i leilighet i Oslo sentrum – en naturlig utvikling for eldre folk som gjerne vil ha aktivt byliv med alt innen gangavstand, sier Per Danielsen. 

Powered by Labrador CMS