GODTAR IKKE DOM: Per Danielsen tapte i mai en rettssak mot sin nabo. Danielsen har anket dommen, og dermed blir det en ny runde i domstolene.

Per Danielsen vil ha omkamp i nabokrangel

Tapte mot naboen i servitutt-tvist i Oslo tingrett. Nå går saken høyere opp i systemet.

Publisert Sist oppdatert

I mai omtalte Estate Nyheter at Per Danielsen, kjent for sitt virke som advokat gjennom mange år, hadde kommet på kant med naboen sin på Nordstrand. Naboene kjøpte tomten i 2019 og fikk rammetillatelse til oppføring av enebolig og dobbel garasje, tegnet av arkitekt Lorentz Gedde-Dahl. 

Selger av tomten var Danielsen selv, som fikk 7,45 millioner kroner ved salget.

Naboen har senere oppført enebolig i henhold til rammetillatelsen. Danielsen har ikke hatt merknader til plasseringen av eneboligen, men da de nye naboene igangsatte diverse utomhusarbeider ble tonen skarp fra Danielsen:

Danielsen viser til en servitutt på tomten, hvor det heter det at fremtidig bygging på Danielsens nabotomt «skal alltid være slik at ikke noe som bygges eller iverksettes skal hindre fri utsikt for gnr/bnr» (Danielsen, red. anm) fra nåværende stuevindu og til Ulvøybrua som avmerket på vedlagte kart med slik bølget linje».

Danielsen har blant annet vist til at naboens terrasse «fører til hindring av fri utsikt fordi det drar masse aktiviteter med seg i form av parasoller, grilling og bading» og at «plassering av boblebadet hindrer fri utsikt på grunn av aktivitetene det drar med seg».

- Menneskelig aktivitet ikke hindring

Danielsen valgte deretter å stevne naboene. Men i mai i år konkluderte Oslo tingrett med at naboene ikke har opptrådt i strid med servitutten.

- Fri utsikt i servituttens forstand må forstås slik at man kan se Oslofjorden med omland, og ikke som en begrensning i muligheten til å oppholde seg på eiendommen eller gjøre endringer som ikke sperrer for utsikten. Menneskelig aktivitet på (naboens) eiendom utgjør heller ikke en hindring for fri sikt, skriver Oslo tingrett i dommen.

Retten dømte også Danielsen til å betale motpartens sakskostnader med 238.000 kroner.

Da Estate Nyheter snakket med Danielsen etter at dommen var falt, antydet Danielsen at det kunne bli aktuelt med anke.

Nå er det klart at det blir nettopp slik. Per Danielsen har anket dommen, som dermed ikke er rettskraftig. Borgarting lagmannsrett har besluttet å ta inn saken, og ankebehandling vil skje i andre av halvdel av januar 2025.

Det er satt av to dager til rettssaken.

Begge parter stiller med de samme prosessfullmektigene som sist. Danielsen med advokat Linnéa Tereza Karlberg, mens naboene representeres av advokat Tony Andre Vangen.

Powered by Labrador CMS