INTENSIVERER SATSINGEN: Med friske penger er Fredrik Halmøy Wisløff, daglig leder i Findable, klar for å øke satsingen.

Findable hentet 108 mill.

Proptech-selskapet Findable har fått inn 108 millioner kroner i en emisjon fra investorer som Point Nine, KOMPAS VC, Construct Venture, Malling & Co Venture og Lake Eight.

Publisert

Findable har ambisjoner om å rydde i bygg- og anleggsbransjens dokumentasjonsjungel ved hjelp av kunstig intelligens. Etter et svært aktivt 2024, hvor selskapet har signert over 60 nye kunder og behandlet over 2 millioner dokumenter, girer Findable nå opp for videre vekst.

Emisjonen på 9,2 millioner euro (108 millioner kroner) var en såkalt Serie A finansingsrunde. Runden ble ledet av Point Nine, med deltakelse fra KOMPAS VC, Construct Venture, Malling & Co Venture og Lake Eight.

– De siste årene har vi sett alvorlige ulykker forårsaket av manglende etterlevelse av krav. Vi er fast bestemt på å skape en løsning som gjør det enklere for eiendomsbransjen å oppfylle regelverket, og jobbe proaktivt for å unngå tragiske hendelser. Med denne finansieringen og støtte fra våre investorer, vil vi intensivere utviklingen av teknologi som kan bidra til å skape tryggere og mer bærekraftige bygg i hele Europa, sier Fredrik Halmøy Wisløff, daglig leder i Findable.

Behovet for bedre bygningsdokumentasjon har blitt tydelig med innføringen av nye lover for bygg og bærekraft i Europa. Storbritannia har nylig vedtatt Building Safety Act for å forbedre sikkerhetsstandardene i nye byggeprosjekter, og EU har vedtatt Energy Performance of Buildings Directive, som har som mål å avkarbonisere bygningsmassen innen 2050. Findables plattform gir brukere tilgang til høykvalitets bygningsdokumentasjon som bidrar til å redusere risiko og tilpasse seg endringer i regelverket.

– Stadige endringer i krav og reguleringer gjør at byggeiere, -forvaltere og entreprenører ser etter løsninger som minimerer risiko, forenkler due diligence og støtter bransjens overgang til nullutslipp. Findable og deres teknologi gjør nettopp dette. Vi fortsetter å støtte selskapet på bakgrunn av deres raske vekst, innovative produkt og team i verdensklasse. Nå ser vi frem til å følge Findable i deres neste fase og ekspansjon i Europa, sier Sebastian Peck, Managing Partner i KOMPAS VC.

– Findable transformerer håndtering av bygningsdokumentasjon. Dette gir økt effektivitet og enklere oppfølging av lover og krav i bransjen. Selskapet har et eksepsjonelt sterkt teknisk team, som utviklet AI før GPT. Vi gleder oss til å støtte dem i arbeidet med å gjøre bygg tryggere og mer bærekraftige gjennom AI-drevne løsninger, sier Christoph Janz, Managing Partner i Point Nine.

Powered by Labrador CMS