Over og ut for Herbern
Det er slutt for restaurant Herbern på Aker Brygge, nykommerens navn er snart klar.
Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.
Herbern har holdt til på Aker Brygge siden 1989, men eieren Norwegian Property bestemte seg for to år siden å rive restauranten og bygge et nytt restauranthus. Steff Herbern innser overfor Aftenpostens aftenutgave onsdag at bygningene han driver restaurant i har gått ut på dato, de hvite bygningene skal rives.
I løpet av vinteren skal det bygges et toetasjers bygg på området som kalles Tingvallautstikkeren. Norwegian Property utlyste i 2008 en arkitektkonkurranse for den nye restauranten, og vinnerutkastet ble kåret i februar 2009. Det var Alliance arkitekter AS fra Oslo, i samarbeid med kontoret MAPT fra København, som stakk av med seieren med konseptet ”Bølgen” (se illustrasjon).
Adm. direktør Olav Line i Norwegian Property sier til Aftenposten at rivingen av nåværende Herbern starter i nær fremtid, ”det er snakk om dager eller uker”. Herbern var en sommerrestaurant, mens den nye restauranten skal ha helårsservering, hovedsakelig innendørs servering. Line håper også at det blir servering ute.
Det er Stor-Oslo Prosjekt, et selskap som utvikler eiendom og leder prosjekter for investorer og eiendomsbesittere, som står for det nye restaurantkonseptet. Stor-Oslo Prosjekt skriver på hjemmesidene at den nye restauranten blir et ”spektakulært bygg med en betydelig visuell profil, karakterisert av hovedmaterialene tre og glass. Bygget er forventet å bli et betydelig signalbygg for Aker Brygge.”
I januar 2009 kunngjorde Norwegian Property at de ville fornye det de mener er Oslos indrefilet: Aker Brygge. Selskapet mener at alt er realisert på Aker Brygge, med ett unntak: Området der ”Herbern Marina” ligger i dag, altså Tingvallautstikkeren, som ligger inntil der hovedstrømmen av de besøkende på Aker Brygge går. Med Olav Line i sjefsstolen er imidlertid signalene annerledes, han vil i tillegg ”endevende” Aker Brygge som shoppingsenter.
Det totale utbyggingsarealet til den nye restauranten er 2500 kvadratmeter under bryggenivå, det vil si fra havflaten opp til bryggekanten på 2,5-3 meter. Over bryggenivå er det snakk om 1000 kvadratmeter, fordelt på 600 kvadratmeter i første etasje og 400 kvadratmeter i andre etasje.
– Tingvallautstikkeren vil bli synlig fra alle sider, sa eiendomsdirektør Aili Klami i Norwegian Property på en presentasjon for drøye halvannet år siden.
Klami trodde den gangen at en åpning av Tingvallautstikkeren kunne skje i løpet av sommeren/høsten 2010, Aftenposten skriver at etter det avisen forstår, skal restauranten stå ferdig sommeren 2011.
Illustrasjon: Alliance arkitekter/Stor-Oslo Prosjekt