Drømmepriser på ”Brygga”

Norwegian Property oppnår svært gode kontorpriser for nye leieavtaler langs Aker Brygges paradegate.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Denne paradegaten er ”Stranden”, Aker Brygges hovedgate langs sjøsiden mot Akershus festning.

Eiendomsdirektør Aili Klami i Norwegian Property trakk på en presentasjon i Oslo tirsdag frem en leieavtale de hadde inngått på Stranden til hele 3800 kroner per kvadratmeteren. Lokalet var riktig nok ikke stort, ca. 250 kvadratmeter, men Klami skrøt av de gode prisene de generelt oppnår i det ettertraktede området.

– For ”waterfront” på Aker Brygge snakker vi om leiepriser på 3000 kroner og oppover. Vi har ikke inngått leiekontrakter under 3000 kroner kvadratmeteren på Stranden, sa Aili Klami. Dette er leiepriser godt over gjennomsnittsnivåene i CBD-området, som ligger rundt 2500 kroner.

Klami trakk også frem en nylig inngått leiekontrakt på Skøyen til 2100 kroner kvadratmeteren. Lokalet her er på 4200 kvadratmeter.

– Vi mener kontrakten på Skøyen er en god indikasjon på leieprisene i området, sa Klami. Hun presiserte at kontrakten er en såkalt ”as is”-kontrakt, med andre ord et leieforhold der leietaker overtar lokalene i en viss stand, og hvor det ikke skjer større oppgraderinger. Det blir i alle fall i første omgang rimelig for både leietaker og utleier.

I Nydalen har Norwegian Property ifølge Klami ennå ikke merket noe til leieprisnedgangen.

Norwegian Property fremholder at når de reforhandler leiekontrakter, er det leiekontrakter til betydelig under markedsverdi. Det børsnoterte eiendomsselskapet inngikk 21 nye leieavtaler i foregående kvartal, som ble reforhandlet til 22 prosent over tidligere inngåtte leieprisnivåer.

– I gjennomsnitt mener verdivurdererne vi i dag ligger 6,4 prosent under gjeldende markedsleie, sa Aili Klami. Med andre ord er det et oppjusteringspotensial på drøyt 6 prosent fremover.

Men Norwegian Property har nesten ikke reforhandlinger av kontorkontrakter i år og neste år. I 2012 skal det derimot reforhandles 120 000 kvadratmeter, snaue 20 prosent av porteføljen. Snittleiene på kontraktene som skal reforhandles i 2011 og 2012, ligger ifølge Aili Klami i dag på henholdsvis 1500 kroner kvadratmeteren og drøyt 1500 kroner.

– Vi mener vi er godt posisjonert, kommenterte Klami. Optimismen begrunnes også med at nybyggingen av næringsbygg så å si har stoppet opp. Det er ifølge Klami lite nybygg som skal ut i markedet i 2011 og 2012.

Powered by Labrador CMS