SELGER BRA: – Vi er positivt overrasket over markedet i Kongsberg, sier Pål Aglen.

Aglen om boligene: – Riktig produkt til riktig pris

Skanska har truffet blink i Konsgberg sentrum.

Publisert

Allerede før Skanska starter salget av andre byggetrinn på Nova Park i Kongsberg sentrum, har de nok kjøpere til å vedta byggestart ifølge en pressemelding.

Kontrakten har en verdi på 102 millioner kroner. Planlagt ferdigstillelse av første trinn er satt til andre kvartal 2026, ferdigstillelse av det andre trinnet er satt til tredje kvartal 2026.

Første trinn består av 37 leiligheter fra 33 til 128 kvadratmeter. 18 av disse er solgt og de som er igjen koster mellom 3,2 og 10,5 millioner kroner. En eventuelt parkeringsplass i kjelleren må kjøpes i tillegg. 

Nå kommer ytterligere 43 leiligheter for salg, med 38 til 130 kvadratmeter. 12 av disse er solgt og de som er igjen kostar fra 3,2 til 13,1 millioner kroner. 

Prosjektet består av totalt ca. 120 leiligheter.

Vil løfte sentrumskjernen

Leilighetene har så langt truffet blink i markedet, og flere interessenter fra første byggetrinn har signert kontrakt i trinn to. Skanska er dermed en av få aktører som innfrir salgskravet og kan melde byggestart før prosjektet har blitt lagt ut for salg i det åpne markedet.

– Kongsberg fortsetter å imponere og vi gleder oss over mottakelsen. Prosjektet er attraktivt i alle tilgjengelige prisklasser og kjøperne ser dette som en trygg investering. Det tar vi som et bevis på at vi har gjort noe riktig, og truffet med riktig produkt til riktig pris. Vi ønsker å bidra til å løfte sentrumskjernen i byen, sier Pål Aglen som er selskapets konserndirektør for boligutvikling.

- Det blir noen år med byggeaktivitet fremover, men resultatet vil prege byen positivt i lang tid, legger Aglen til.

Sentralt og urbant

Med en kombinasjon av de gamle husene i gågaten, tilføring av nye bygg, flere leiligheter og flere muligheter til å bo i sentrum, skal Nova Park være med på å forme og supplere bykjernen i Sølvbyen. Beliggende rett ved togstasjonen gjør de nye leilighetene det mulig for flere å bo sentralt.

– Selvfølgelig føler vi på ansvaret når vi går inn i slike områder og bidrar til å løfte og transformere en liten by som Kongsberg. Vi vet hva dette betyr for sentrumskjernen; flere kan bo i gangavstand til alt, og flere kan bli boende lengre. Nova Park vil være til glede for de som har kjøpt seg en ny leilighet og for lokale innbyggere, småbedriftene og bylivet generelt, påpeker Aglen.

Powered by Labrador CMS