MER ENN KONTORBYGG: Kringkastingshuset vil romme publikumsfunksjoner, kultur- og produksjonsfasiliteter og bli mye mer enn et kontorbygg.

NRK har sendt inn planforslaget for nytt hovedkontor på Ensjø

I oktober skal NRK lyse ut åpne konkurranser for å finne entreprenør, rådgivere og arkitekt for prosjektet.

Publisert

Fredag 30. august leverte NRK inn sitt planforslag for nytt hovedkontor til Plan- og bygningsetaten.

– Dette er et viktig skritt for NRK på veien mot fremtiden, sier kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen til NRK Kommunikasjon.

Kringkastingshuset vil romme publikumsfunksjoner, kultur- og produksjonsfasiliteter og bli mye mer enn et kontorbygg. Utendørs tilrettelegger planen for over 7.000 kvadratmeter grønt tilgjengelig byrom, som skal bidra til å gi et løft til nabolaget.

Ifølge NRK Kommunikasjon har prosjektet allerede hatt utstrakt medvirkning fra både nabolag, politikere, velforeninger og bydelsutvalg. Dette vil de også fortsette med fremover. – I tillegg til å bygge et kreativt mediehus i verdensklasse som er tilpasset NRKs behov, er det mye annet som er viktig for oss. Vi ønsker å skape et bygg som er tilpasset nabolaget og som blir et godt sted å jobbe. Bygget skal gli godt inn i omgivelsene og bli et positivt innslag i nærmiljøet, med god tilgjengelighet for både medarbeidere og besøkende. Vi har også fokus på bærekraft og har ambisjoner om å bli et forbildeprosjekt i FutureBuilt, sier prosjektdirektør for NRKs nye hovedkontor, Tor I. Hoel.

Forslaget inneholder også illustrasjoner av hvordan et nytt hovedkontor kan se ut. Dette er imidlertid ikke en fasit på hvordan det faktisk kommer til å se ut, men viser potensialet som ligger i tomten.

– I oktober skal vi lyse ut åpne konkurranser for å finne entreprenør, rådgivere og arkitekt for prosjektet. Først når disse er på plass, kan vi starte arbeidet med å konkretisere det arkitektoniske og utformingen av bygget, sier Hoel.

Powered by Labrador CMS