Annonsørinnhold

Alexander i Ram Berg, country manager i Themo

Grønn suksess lanseres på det norske markedet

Det finsk/estiske selskapet Themo har nylig etablert seg i Norge etter en eventyrlig vekst på det finske markedet. På under 4 år har Themo satt nærmere 30.000 av sine AI-baserte termostater i drift og har signert avtaler med både offentlige og private kunder i ulike sektorer. På kundelisten i Finland finnes blant annet hotellkjeder som Scandic og Holiday Club, omsorgskjempen Esperi, flere studentboligorganisasjoner, store private eiendomsaktører og finske kommuner som Helsinki og Tampere.

Optimalisering med AI gir 50% besparelse

Themo leverer smarte termostater som enkelt erstatter termostatene på baderom og andre gulv med elektrisk oppvarming. Selve bytte fra gammel løsning til Themo tar kun 15 minutter. Termostatene knyttes via mobilnettet til Themo Cloud, en AI-basert plattform som utnytter svingninger i strømprisen, værvarsel og gulvets individuelle egenskaper til å optimalisere energiforbruket uten at det går på bekostning av komforten. Themos kunder opplever besparelser som ofte ligger på så mye som 50%. Themo jobber nå med å utvikle løsningen til også å fungere med andre elektriske oppvarmingskilder, som for eksempel panelovner.

Besparelse fra dag én uten investeringskost

Eero Aho, CEO for Ikaalinen Spa & Resort

Themo leveres i en servicemodell hvor kunden ikke har noen installasjonskost og hvor Themo Cloud gjør alt arbeidet. Kunden trenger kun å spesifisere ønsket temperatur på forskjellige tider av døgnet, og får full kontroll over dette gjennom en brukervennlig plattform på web og mobil. Kundens besparelse overgår alltid servicekostnaden. En av Themos kunder i Finland er Ikaalinen Spa & Resort, et spahotell med 131 rom fordelt på 22.000 kvadratmeter. CEO Eero Aho lovpriser løsningen.

«Vi har satt klare mål for både bærekraftig utvikling og kostnadsbesparelser. Themo gir oss en enkel og effektiv måte å oppnå begge disse målene på. Themo krever ingen investering, og besparelsene kan enkelt verifiseres med servicemodellen. Vi sparer nå omtrent halvparten av kostnadene for gulvvarme sammenlignet med da den ble styrt med manuelle termostater."

Grafen viser før og etter installasjon av Themo i et bygg.

Ser store muligheter i Norge

Themo har hentet inn tidligere CEO i MyRent, Alexander Ramberg, til å lede den norske satsningen. Etter kort tid i stolen kan Ramberg allerede melde om svært positive signaler fra markedet og flere store aktører som er på vei inn i pilot med Themo.

«På under to måneder har vi allerede etablert dialog med flere store aktører, spesielt innen hotell og studentboliger, som sier at de lenge har vært på jakt etter akkurat en slik løsning Themo tilbyr. Flere piloter er under igangsettelse, og vi ser en betydelig etterspørsel i det norske markedet for denne tjenesten. Det er ingen hemmelighet at Norge ligger på europatoppen i bruk av elektriske oppvarmingskilder, og med en økende strømpris og et sterkt fokus på energieffektivisering av eiendom er vi godt posisjonert til å hjelpe våre norske kunder med å redusere sine kostnader og utslipp».

Themos historie og visjon

Historien om Themo begynte da de tre estiske brødrene Pritt, Märt og Madis Uuemaa etablerte selskapet. Den eldste broren, Pritt Uuemaa, Ph.D. i elektrisk energiteknikk, la merke til hvor ineffektivt ulike elektriske apparater brukte strøm. Hvert apparat som var koblet til nettet, forbrukte energi som om den alltid var tilgjengelig i ubegrensede mengder. Dette er også en av årsakene bak energikrisen på 2020-tallet.

Themo ledes i dag av Madis som CEO, med Märt som leder for selskapets produktutvikling og Pritt som styreleder. Madis uttaler følgende om selskapets ambisjoner og satsing i Norge:

Madis Uumeea, CEO i Themo

"I Themo liker vi å tenke nytt om hvordan elektriske ovner skal fungere. Jeg tror alle er enige om at verden må over til rene, rimelige og bærekraftige energimodeller. For elektriske varmesystemer betyr dette at man bruker så lite strøm som mulig, og utnytter den når når fornybar produksjon er på topp, dette er også da elektrisitet er billigst. Derfor har Themo perfeksjonert tjenesten for elektriske gulvvarmere, slik at de blir så rene og effektive som mulig, og nå ser vi på hvordan vi kan gjøre det samme med varmtvannsberedere elektriske panelovner. Sistnevnte vet vi at spesielt Norge har svært mange av. Norge har lenge investert i rene teknologier både i Finland og Estland. Det er derfor vår glede å kunne gi noe tilbake ved å gjøre elektriske oppvarming i Norge mer bærekraftig."

Powered by Labrador CMS