VITAMINVEIEN 1B: Kontorbygget vil gi flere arbeidsplasser til Storo.

Her er Ferds planer for den gamle bensinstasjonen på Storo

Ferd Eiendom vil erstatte bensinstasjonen og asfalt i Vitaminveien 1B med et nytt kontorbygg.

Publisert

Ifølge Ferd Eiendom er ambisjonene at det i første etasje skal være utadrettet virksomhet som skal skape byliv på gateplan.

– Planforslaget innebærer et moderne og inviterende kontorbygg som skal tilføre Storo nye arbeids- og møteplasser, gode tjenestetilbud og lyse opp gaten med aktivitet, sier administrerende direktør i Ferd Eiendom, Camilla Krogh.

Eiendomsselskapet har sendt inn planforslaget til Plan- og bygningsetaten. Planen er å utvikle et kontorbygg på til sammen 18.000 kvadratmeter i et område hvor flere bygg transformeres fra industri til bolig og næring. Ferd Eiendom er opptatt av at de skal utvikle et bygg som ikke bare gir gode, bærekraftige kontorlokaler, men som også bidrar positivt til nabolaget.

Camilla Krogh.

– Vi vil gjøre om en bensinstasjon med grå arealer til et kontorbygg med forbindelser som passer inn i dagens og fremtidens Storo. Gateplan skal forvandles til et åpent og inviterende byrom hvor det skal være godt å være både for byggets brukere, forbipasserende og naboer, sier Krogh.

Storo er et av Oslos største kollektivknutepunkt, med busser, trikker, t-bane og tog.

– Med nærhet til det aller meste, og en plassering midt mellom øst og vest blir veien til arbeidsplassen her enkel for de aller fleste, sier Krogh.

Vitaminveien er plassert mellom Storo t-bane og Storo storsenter og er i dag en trafikkert vei.

– Det er trangt på fortauet, og bensinstasjonen skaper trafikk som kan gi farlige situasjoner for myke trafikanter. De nye planene for prosjektet vil lyse opp strekningen med aktivitet og gjøre fartsåren tryggere for myke trafikanter, avslutter, Camilla Krogh

Planforslaget for Vitaminveien1B ligger nå hos Plan- og bygningsetaten, og estimert byggestart er i løpet av 2026.

Powered by Labrador CMS