I KRANGEL OM LEILIGHETSKJØP I HEMSEDAL: Eiendomsinvestor Runar Vatne.

Runar Vatne bytter advokat og anker Hemsedal-dom

Ny runde i retten om leilighetskjøp i skibygda, hvor Runar Vatne krever prisavslag.

Publisert Sist oppdatert

I mars i år satte Buskerud tingrett foreløpig punktum i en krangel mellom eiendomsinvestoren Runar Vatne og utbygger Skigaarden Utvikling. Sistnevnte hadde stevnet Vatne med krav om syv millioner kroner for tilvalg i forbindelse med kjøp av to leiligheter i fjellandsbyen.

Vatne svarte med motsøksmål, med bakgrunn i at han ikke hadde fått det antallet parkeringsplasser han mente han hadde rett på.

Tingretten slo fast at Vatne må ut med de syv millionene til Skigaarden, mens Skigaarden ble dømt til å betale 2,9 millioner kroner til Vatne. 

I henhold til dommen må partene dekke egne sakskostnader.

Bytter prosessfullmektig

Men siste ord er ikke sagt i saken. Vatne har anket dommen og dermed blir det ankebehandling i Borgarting lagmannsrett. Det er satt av hele seks dager til rettssaken i lagmannsretten.

Vatne har valgt å bytte ut Arntzen de Besche-advokat Vidar Riksfjord, som var prosessfullmektig for eiendomsinvestoren under tingrettsbehandlingen. Riksfjord har vært Vatnes våpendrager i andre tvister, herunder i uenighetene om kjøpesum og arealberegning i et eiendomskjøp i Sandakerveien i Oslo.

I henhold til berammingsoversikten er det den erfarne tvisteadvokaten Per Magne Ristvedt i advokatfirmaet Schjødt som skal være prosessfullmektig for Vatne i lagmannsretten. Ristvedt er ikke ukjent for Vatne fra før, da han var advokat for Vatne i feiden mellom Runar Vatne og Carl Erik Krefting for noen år tilbake.

Ankerunden i Borgarting lagmannsrett har oppstart i begynnelsen av mars neste år.

Powered by Labrador CMS