I RETTEN I OKTOBER: Marianne Tvenge (innfelt) og Valkyrien Utvikling AS.

Tvenge-anke nærmer seg oppstart

Nå er det satt dato for ankesaken i skattekrangelen mellom Tvenge-selskapet Valkyrien Eiendom og Oslo kommune.

Publisert Sist oppdatert

Oslo tingrett konkluderte i fjor med at Oslo kommunes eiendomsskattevedtak mot Valkyrien Utvikling AS er gyldig. Selskapet eier kjøpesenteret Valkyrien i Oslo, og er sterkt uenig i eiendomsskatten de er ilagt av kommunen (se egen sak).

Stevnet kommunen

Kjøpesenteret Valkyrien er på 6500 kvadratmeter. I tillegg består eiendommen av 55 leiligheter i de øverste etasjene. Oslo kommune har klassifisert kjøpesenteret til å være såkalte handel high street-arealer, som gjør at det skal legges til grunn en kvadratmeterpris på 105.000 kroner ved taksering av eiendomsskatt.

Det resulterte i at eiendomsskatteregningen for kjøpesenteret kom opp 1,37 millioner kroner. Tvenge-familien valgte å stevne kommunen da de ikke fikk redusert eiendomsskatteregningen, men nådde altså ikke frem i Oslo tingrett.

Valkyrien Utvikling AS bestemte seg for å anke dommen, og ankesaken skulle etter planen løpt av stabelen over tre dager i Borgarting lagmannsrett i oktober i fjor. Men ankebehandlingen ble utsatt. 

Nå er det imidlertid klart at lagmannsretten skal behandle anken i slutten av oktober i år. 

Prosessfullmektig for Valkyrien er RSM-advokat Marianne Brockmann Bugge.

I oktober i fjor ble det kjent at bransjeorganisasjonen Norsk Eiendom har erklært partshjelp for Valkyrien. Betingelsene for partshjelp er at partshjelpere har rettslig interesse og medfører at partshjelperen kan anvende forsvars- og angrepsmidler, han kan føre bevis og foreta andre prosesshandlinger.

- Må sikre likebehandling

Tone Tellevik Dahl, administrerende direktør i Norsk Eiendom, har poengtert at eiendomsskatten «må ilegges på en måte som sikrer likebehandling og forutsigbarhet, herunder en trygghet for at den fastsettes ut fra riktige kriterier og til riktige nivåer».

- Det handler om at skatten skal fastsettes på en måte som gir tillit til at den er relevant for den type arealer skattevedtaket gjelder, og hvor verdsettelsen hensyntar hva slags leieinntekter den aktuelle type arealer realistisk kan innbringe, uttalte Dahl da erklæringen om partshjelp ble kjent.

Det er satt av tre dager til ankebehandlingen.

Powered by Labrador CMS