Nejra Macic, sjefsøkonom i Prognosesenteret deler sine favorittrestauranter, tanker om vin og da hun var lykkeligst.

Min lørdag med Nejra Macic: Vil hjelpe andre

Prognosesenterets sjefsøkonom ville ikke kjøpt utleiebolig nå, derimot vil hun gjerne bruke mer tid på å hjelpe mennesker både i Oslo, hjemlandet Bosnia og Gaza.

Publisert

– Hva gjør du på lørdag? 

– Feirer at sønnen min har vært like lenge utenfor magen som inni. Når han har lagt seg, skal vi på middag hos et vennepar. 

– Hva er din lidenskap? 

– Usikker på om jeg har en. Det er mye jeg skulle ønske jeg var lidenskapelig opptatt av, men kanskje er det mangel på mot eller dårlig prioritering av tidsbruk som gjør at disse ønskene ikke blir gjort mer med. En stor del av tankevirksomheten min og sparepengene går til å hjelpe mennesker som ikke er like heldige som meg. På sikt har jeg lyst til å bruke mer av tiden og pengene mine på det. Både lokalt i Oslo, men også lengre geografisk unna som i hjemlandet Bosnia, og Gaza. Jeg vet det høres ut som et forferdelig klisjésvar fra en missekonkurranse, men det er det nærmeste jeg kommer noe jeg er lidenskapelig opptatt av. 

På det profesjonelle plan, er det å formidle komplekse sammenhenger på en god og enkel måte. Kombinasjonen av fag og kommunikasjon trigger meg. 

– Hvis du ser bort ifra familie og business, når har du vært på ditt lykkeligste? 

– Jeg bodde et halvår i Barcelona som student og våknet og la meg lykkelig hver dag i den perioden. Klimaet og livstilen i Sør-Europa passer meg ekstremt bra.

– Hva er det villeste du har gjort?

– Egner seg ikke her (jeg tror faktisk mamma abonnerer på nyhetsbrevet deres).  

– Hva er ditt forhold til kunst?

– Svært begrenset.

– Hva med vin?

– Jeg bor med en som er lidenskapelig opptatt av vin (og mat). Før tenkte jeg at det var perler for svin når han valgte ut vin for oss, men jeg har lært mye av han de siste årene.

– Favorittrestaurant? 

– Hmm, vi er bortskjemt med så mange gode restauranter i Oslo, det er vanskelig å velge én. Arakataka har lenge vært en favoritt. I tillegg er jeg glad i Chez Colin, Hrimnir Ramen, Kolonialen og Vintage Kitchen.

– Hva er din guilty pleasure? 

– Jeg vokste opp uten lørdagsgodt og leggetider. Søtsaker var tilgjengelig alle dager i uka og jeg kunne stort sett være oppe så lenge jeg ville. Dette var vanlig barneoppdragelse for bosniere. Kanskje det er årsaken til at jeg sjelden «craver» noe. Nøttekos (den blå posen) er noe av det beste jeg vet, men spiser med god samvittighet.

– Ville du kjøpt utleiebolig nå?

– Nei, ville ventet, tror prisene skal litt til ned før de begynner å stige. I det lange løp, tror jeg utleie igjen kommer til å lønne seg mer enn det gjør nå. Det vil bli igangsatt langt færre boliger enn behovet også i år, i likhet med i fjor. Boligunderskuddet som vil prege 2025–26 (og kanskje lengre frem i tid også) vil komme i kombinasjon med lavere renter, og vil definitivt stimulere boligprisutviklingen igjen. Jeg tror også det vil komme regulatoriske endringer som vil gjøre det mer gunstig å investere i utleiebolig, slik at tilbudet av leieboliger øker.

Powered by Labrador CMS