AVTALE: Fra venstre Pål Oroszko, leder av teknisk fagteam i Entra, og Pål-Amund Mathiesen, regionleder i Noova Energy Systems. Nå skal Noova bidra til energieffektivisering av hele Entra-porteføljen.

Landet kjempeavtale med Entra

Entra har inngått avtale med Noova Energy Systems om energioppfølging og miljørapportering i hele eiendomsporteføljen på 1,3 millioner kvadratmeter.

Publisert

Energiteknologiselskapet Noova Energy Systems' teknologi identifiserer og analyserer forbruk av energi, avfall og vann, og viser tydelig hvor det kan reduseres. Den automatiserer og forenkler også prosessen med leietakerfordeling og fakturering.

Løsningen skal gi bedre kontroll på energidata, kostnader og rapporter og gjøre det enklere for leietakere å få oversikt over eget energiforbruk – og jobbe med egne måltall på bærekraft.

– Nå blir alt digitalisert, effektivt og smidig. Løsningen skal gi betydelige administrative besparelser og forbrukskutt. Ny og bedre oversikt og kommunikasjon for leietakere vil dessuten bidra til en bedre kundeopplevelse, sier Pål Oroszko, leder av teknisk fagteam i Entra.

Eiendomsbransjen må bidra med nødvendige klimakutt, og strengere krav fra EU vil kreve nye teknologiløsninger.

– Entra søker alltid fremtidsrettede partnere. Vi har jobbet målrettet med innovasjon og gjennomført piloter med flere selskaper, deriblant Noova. Bygg står globalt for 40 prosent av energiforbruket. Forbruket må ned, og det skal også dokumenteres. Det får vi til på en veldig god måte med teknologien fra Noova, sier Oroszko.

Pål-Amund Mathiesen, regionleder i Noova, forteller at den digitale satsningen til Entra er et viktig skritt på veien for et vellykket grønt skifte.

– Skal vi lykkes med det grønne skifte til et nullutslippssamfunn, er det behov for digital satsning. Entra er et forbilde i eiendomsbransjen som alltid søker løsninger for å drive smart og miljøvennlig. For oss har de blitt en viktig innovasjonspartner, og vi gleder oss til å skape resultater sammen med dem, avslutter Mathiesen.

Powered by Labrador CMS