ÅRETS STARTUP: Fra venstre COO Pål Njølstad, VP Business Development David Berg og Head of Marketing Jo-Christian J.Larsen.

Ble hedret av proptech-scenen

Novorender ble kåret til Årets startup i konkurranse med Kvist, Visuado, Plot.ai og Over Easy. Samtidig ble Findable kåret til Årets Scaleup.

Publisert

Under etterfesten til Proptech Summit og Oslo Innovation Week hyllet proptech-scenen sine selskaper, investorer og teknologiforkjempere. Prisutdelingen, som har fått navnet Top of the Props, delte ut priser til Årets Startup, Årets Scaelup, Årets Proptech-investor og Årets Eiendomsinnovatør. I tillegg ble det gjort en ny innlemmelse i den høythengende Proptech Hall of Fame.

Årste Startup

I kategorien Årets Startup er kriteriene at det er norske selskaper med færre enn 20 ansatte som er i en tidlig utviklingsfase. De nominerte vurderes basert på innovasjonsgrad, markedspotensial, X-faktor og referanseprosjekter det siste året.

De nominerte var, Kvist, Visuado, Plot.ai, Over Easy og Novorender.

Årets jury:

Trond Riiber Knudsen, Investor i TRK Group

Carine Blyverket, Innovasjonsdirektør i Entra

Håvard Haukeland, Spacemaker-Gründer og Investor

Kaisa Eidet, CEO i Marketer - fjorårets vinner av årets scaleup

Kristian Vennemoe, Daglig leder i Å Insite

Lene Busund, Direktør for Teknologi og Kundebehandling i Höegh Eiendom

Ronny Liverød, Leder for Contech i Startuplab - fjorårets vinner av årets investor

Rune Augenstein, Innovsjonssjef i Smedvig Eiendom - fjorårets vinner av årets eiendomsselskap

Stian Hultin Oddbjørnsen - Partner i Haavind

Daniel Butenschøn, Daglig leder Proptech Norway

Det var Novorender som stakk av med seieren i kategorien Årets Startup. Selskapet er en norskutviklet programvareleverandør til byggebransjen, og leverer en 3D-viewer og BIM-plattform som hjelper byggherrer, rådgivende ingeniører og entreprenører sammenstille, visualisere og berike store 3D-modeller samt gjøre dem enkelt tilgjengelig på mobile enheter.

Juryens begrunnelse:

Det er liten tvil om at Årets Startup vil sørge for kostnadskutt som ikke bare kommer eiendomsbransjen til gode, men alle skattebetalere. Selskapet har hatt en rask og sunn vekst med imponerende gjentagende inntekter, bygget sparsomt og med et lite team. Teknologien overpresterer sammenlignet med konkurrentenes og har allerede en strålende kundeliste. De er suverent posisjonert for internasjonal skalering og det er ekstra spennende at teknologien er patentert i USA. Aktører som Bane NOR har allerede tatt den superraske BIM-teknologien i bruk, og juryen ser frem til at eiendomsaktører av alle størrelser kan hoppe på samme tog. Vinneren av Årets Startup i Top Of The Props er Novorender.

– Vi er utrolig stolte av denne anerkjennelsen og ser frem til å fortsette å vokse sammen med norsk og utenlandsk byggebransje i årene som kommer. sier CEO & Founder Tore Hovland i Novorender.

Årets Scaleup

For å kunne vinne Årets Scaleup, må selskapene ha tilstedeværelse i det norske markedet og med over 20 ansatte i vekstfasen. De nominerte vurderes basert på langsiktig påvirkning, demonstrert evne til å løse betydelige bransjeproblemer, vekstrate og økonomiske resultater det siste året.

De nominerte var Propely, Findable og Sunday Power.

Juryens begrunnelse:

Vinneren av Årets Scaleup har nailet gullstandarden i internasjonal proptech: de løser et reelt, globalt problem for eiendomsaktører på en enkel måte. Løsningen er på god vei ut i verden fordi den fremstår som hygienefaktor for eiendomsbransjen. Ved å scanne alle kundens dokumenter hjelper de kundene med å ta skrittet inn i en digital verden, samtidig som de bygger et datasett de kan utvikle AI-løsninger på toppen av. Deres lydhørhet med kundene har ført til mange kloke skaleringsvalg og førte nylig til en stor og overtegnet finansieringsrunde med verdensledende enhjørning-investorer på laget. Legg til at de har proptechs beste slagord, «Making Documents Sexy Again», så har du Årets Scaleup: Findable.

Årets proptech-investor

Denne prisen går til investorer som har bidratt betydelig til proptech-økosystemet det siste året, gjennom investeringer og oppfølg. Det er styret i Proptech Norway og Sekretariatet i Top OF The Props som står bak den endelige utvelgelsen.

Vinneren var Trond Riiber Knudsen

Juryens begrunnelse:

Spacemaker, Modulize, Sensorita, 7analytics, Imerso, Soundsensing, laiout, Shapemaker, Consigli, Plyo, Findable. Dette er bare noen av proptechselskapene årets investor gikk inn i tidlig. Det er i år umulig å komme utenom denne mannen når man ser på innflytelse gjennom kapital og personlighet. Han er gudfar i miljøet og Norges originale engelinvestor, erkeengelen som møter flere startups enn vanlige folk møter mennesker. Han skyter rake pøkker og er alltid fremsnakkende. Og selvfølgelig er han med på dagens største nyhet, 100-millioners-runden til Findable. Årets Proptech-Investor er Trond Riiber Knudsen.

Årets eiendomsinnovatør

Denne prisen går til en norsk eiendomsaktør som det siste året har drevet særlig vellykket innovasjon og teknologitilpasning i eiendomssektoren, til tross for risiko, og som aktivt ønsker å dele innsiktene de finner på veien.

Juryens begrunnelse:

Med prisen for Årets Eiendomsselskap hedrer vi et selskap som det siste året er gått i bresjen for å vise hvordan ny teknologi skaper store fordeler og verdiøkning i ett eller flere prosjekter – gjerne med stor økonomisk risiko. Og noen ganger er det enklere å utpeke vinneren enn andre: Vertikal Nydalen er et av Norges mest ambisiøse miljøprosjekter. Her har teknikken rett og slett spilt en avgjørende rolle for at bygget blir vellykket, sammen med Snøhettas gjennomdiskuterte arkitektur. Mest imponert er vi over at bygget er naturlig ventilert, noe som gir lavere vedlikeholdsbehov og ombyggingsbehov, samt lengre levetid og en bedre opplevelse for brukerne i form av inneklima. Prisvinneren har gjort det til vane å utfordre seg selv, arkitektene og entreprenørene på mange felt, og blant annet deltatt i forskningsprosjekter for å finne de beste løsningene. Proptech Norway er spesielt glade for signalene fra Administrerende direktør Øystein Thorup om at de skal dele og diskutere erfaringene med andre eiendomsaktører. Vinneren av Årets Eiendomsinnovatør er Avantor.

Proptech Hall of Fame

Proptech Norway innlemmer personer som gjennom personlig innsats over tid har gjort langt mer enn det som forventes for å fremme proptechens sak i den prestisjetunge Proptech Hall of Fame.

I år ble Rune Augenstein fra Smedvig Eiendom tatt inn i Proptech Hall of Fame

Juryens begrunnelse:

Det nye medlemmet i Proptech Hall of Fame viser hvor viktig det er å ha teknologiforkjempere i eiendomsselskaper. Av og til feier et selskap inn i eiendomsflokken som bare griper ledelsen og viser at satsing på teknologi og bærekraft lønner seg. Et slikt selskap er Smedvig, som skaper modelle etter modell for hvordan en kan ta teknologi i bruk på en lønnsom måte. Og innovasjonsgeneralen over alle i konsernet er Rune Augenstein. Han er en pådriver for bransjesamarbeid, deltar på alle mulige events, sitter i en drøss nasjonale og internasjonale juryer, og deler innsikt slik at hele bransjen kan ta lengre skritt. Vi ønsker alle Rune Augenstein hjertelig velkommen inn i Proptech Hall of Fame.

Powered by Labrador CMS