VINNERNE: Anders Berggren i Malling & Co (Oslo), Lars Erik Wirsching i WPS Næringsmegling (Bergen), Rune Husby i Norion Næringsmegling (Trondheim) og Jon Harry Dahlberg Årstad i Newsec (Stavanger) topper merkevarekåringen til Morten Olaisen (th) i NEMEET.

Her er meglerne med best merkevare

Nesten 1.500 personer i eiendomsbransjen har talt: Malling, Norion, WPS og Newsec inntar topplasseringene blant meglerne og rådgiverne i de største byene.

Den årlige undersøkelsen Eiendomsbarometeret kartlegger merkevaren til de ledende aktørene i fire største byene i Norge. Etter at 1450 personer i og nær eiendomsbransjen har avgitt sine stemmer, viser analysen at norske eiendomsmerkevarer står sterkere enn noen gang før.

- I en tid hvor bransjen er utfordret av blant annet høye renter og problematiske rammevilkår, forventer vi å se dette også i merkevaretallene. Når ting generelt er vanskelig, så blir vi gjerne litt mindre fornøyd med alt og alle. Overraskende nok er snittscorene for alle selskapene vi måler høyere enn noen gang, og det er flere selskaper som gjør sin beste måling noen sinne, sier Morten Olaisen, daglig leder i NEMEET som står bak målingen.

Blant meglerne, rådgiverne og tilretteleggerne i Oslo øker Malling & Co med to punkter til 76, og ligger nå hele 5 punkter foran Akershus Eiendom på 71. På tredjeplass følger UNION Gruppen med 67 punkter.

- Det er morsomt å få bekreftet en solid førsteplass mens vi lader opp til vårt 60-års jubileum! Takk til alle som har stemt oss frem og til alle dyktige kolleger som fortjener æren for dette! Vi skal jobbe hardt for å beholde posisjonen som landets dyktigste og mest anerkjente eiendomshus, sier Anders Berggren, administrerende direktør i Eiendomshuset Malling & Co.

I Bergen har WPS (73) en ledelse på over ti punkter til nærmeste konkurrent.

- Det er svært gledelig og motiverende for hele teamet i WPS Næringsmegling. Først og fremst en takk til kundene våre, sier Lars Erik Wirsching, daglig leder i WPS.

I Trondheim fortsetter den harde konkurransen mellom Norion Næringsmegling og Eiendomsmegler 1. Men, det er nok en gang Norion som stikker av med førsteplassen, denne gangen med en margin på kun et halvt poeng.

- Det er ekstra stas å vinne denne kåringen i et marked som vi har hatt hittil i 2024. Det må legges inn en ekstra innsats, og det er hyggelig at det blir lagt merke til! Vi sier som i Nidar-reklamen – Dere trodde kanskje at vi skulle ta oss fri, etter å ha vunnet kåringen flere år på rad? Neida - vi er her vi, og jobber på, sier Rune Husby i Norion Næringsmegling.

Eiendomsmegler 1 står også sterkt i Stavanger, hvor de har scoret høyest i ti år på rad, fra 2015 til 2023. I år faller de dog til 62 og må se seg slått av både DNB Næringsmegling (også 62) og Newsec (67). Fra Newsec første gang ble målt i 2020 har de økt hele 15 punkter og er nå på topp i Rogaland.

- Dette va jysla kjekt! Vi takker våre dyktige og lojale kunder og inviterer til feiring over ferien, sier Jon Harry Dahlberg Årstad, administrerende direktør i Newsec Advisory.

Powered by Labrador CMS