MILEPÆL: Helge Krogsbøl i Heimstaden Bostad gleder seg over å ha passert 4 milliarder kroner i leieinntekter i løpet av et kvartal.

Nytt kvartal med økte eiendomsverdier for Heimstaden Bostad

Eiendomsverdiene til Ivar Tollefsens boliggigant økte med nesten 2,6 milliarder svenske kroner i tredje kvartal.

Publisert

Dermed er det det tredje kvartalet på rad med økte boligverdier for Heimstaden Bostad, som kontrolleres av Ivar Tollefsens Heimstaden.

Leieinntektene endte på 4,012 milliarder kroner i kvartalet, noe som er opp 6,3 prosent sammenlignet med tredje kvartal i fjor. Netto driftsresultat var 2,933 milliarder kroner, opp fra 2,654 milliarder, mens Driftsresultatet var 5,688 milliarder. Før skatt tjente Heimstaden Bostad 2,422 milliarder kroner i tredje kvartal.

– Vi fortsetter å levere solid operasjonell drift og reduserer kostnadene mens vi oppnår robust leievekst og høy utleiegrad i alle våre markeder. For første gang har vi passert 4 milliarder kroner i leieinntekter, noe som er en stor milepæl for vårt selskap, og vi har økt netto driftsresultatmargin til 73,1 prosent, sier Co-CEO Helge Krogsbøl i en kommentar.

Heimstaden Bostad har et såkalt privatiseringsprogram som innebærer at selskapet skal selge unna en del enkeltstående leiligheter. Selskapet har lyktes med å oppnå langt høyere salgspriser enn hva verdivurderingene viser. I tredje kvartal ble det solgt 516 boliger for 2,409 milliarder kroner med en prispremie på 24,6 prosent sammenlignet med bokførte verdier.

 

 

 

Powered by Labrador CMS