PARTNERSKAP: Erik Stensli fra Fabritius, Håkon Gundersen, som eier Sverre Knutsen AS, og Halvor Snarvold fra Fabritius har landet en stor deal på Gardermoen.

Fabritius tar stort tomtegrep på Gardermoen

Fabritius har inngått avtale med Håkon Gundersens selskap Sverre Knutsen AS, som øker Fabritius' tomteområde på Gardermoen kraftig.

Publisert Sist oppdatert

Det er i forlengelsen av et langt og godt samarbeid rundt regulering og infrastrukturavklaringer for området på søndre Vilbergmoen, at Fabritius og Sverre Knudsen AS har funnet sammen. I en avtale legger Sverre Knudsen AS inn sine tomter i et felles eid selskap med Fabritius, som totalt vil omfatte 450 dekar regulert tomteareal. Etter avtalen øker Fabritius sitt tomteområde i Gardermoen Næringspark til 1.450 dekar.

Ifølge en pressemelding fra Fabritius, er samarbeidet en strategisk posisjonering for både Fabritius og Håkon Gundersen, hvor de oppnår en samlet utvikling, samt kan tilby større leietakere de beste tomtene på Gardermoen. «Eierne har en langsiktig tilnærming til Gardermoen, både hva gjelder området og byggene man utvikler. Det er flere dialoger med potensielle leietakere, og Fabritius forventer at det i årene fremover vil signeres et betydelig antall leiekontrakter. Beliggenhet tett på E6 og E16, relativ kort vei inn til Oslo, samt tomter med stor fleksibilitet, gir et attraktivt utgangspunkt for mange aktører», skriver Fabritius i meldingen.

– Samarbeidet og tomtebanken vi kan tilby våre kunder som følge av dette er, med på å kunne løse mange av de kundedialogene vi har. Effektive tomter til utvikling av større lagerbygg er mangelvare når det etterspørres god beliggenhet, tett på hovedfartsårene ut og inn fra Oslo. Vi gleder oss til videre utvikling av prosjekter på Gardermoen og kan love kundene våre «Fabritius- kvalitet» og høyt kundefokus, sier daglig leder Erik Stensli i Fabritius.

Samarbeidet gir muligheter til økt fleksibilitet på størrelse, utforming og høyde, som gjør det mulig å kunne tilby store regulerte byggeklare tomter opp mot 350 dekar i ett enkelt prosjekt. Samtidig bidrar størrelsen på området og en meget god byggegrunn til at man kan få ned kostnadene ved utviklingen. Tomtene er også ferdig regulert, slik at de to partnerne kan svare raskt på henvendelser fra aktuelle leietakere.

Med avtalen er Fabritius den største utvikleren av lager- og logistikkbygg i Stor-Oslo området. I tillegg til Gardermoen kontrollerer Fabritius 350 dekar tomt i Oslo Logistikkpark Drøbak og sammen med diverse øvrige tomter er da porteføljen på rundt 2.000 dekar med tomt.

Powered by Labrador CMS