MEKTISK I NORSK EIENDOM: Christian Ringnes.

Ringnes er eiendomsbransjens mektigste - for fjerde år på rad

Christian Ringnes har nok en gang blitt kåret til eiendomsbransjens mektigste.

Publisert Sist oppdatert

Det er i samarbeid med NEMEET at Estate Nyheter hvert år kårer hvem som er mektigst i norsk eiendom. Nesten 1.500 respondenter i NEMEETs merkevareundersøkelse Eiendomsbarometeret fikk spørsmål om hvor mye makt kandidatene har, hvor positivt de tenker om kandidatene og hvor dyktige de mener kandidatene er.

For fjerde år på rad var det Christian Ringnes i Eiendomsspar som ble kåret til eiendomsbransjens mektigste. Ringnes scoret klart høyest på både «godt likt» og «antatt dyktighet» og var i tillegg marginalt foran OBOS-sjefen Daniel Siraj på «ren makt».

– Det er selvfølgelig utrolig stas at så mange velkvalifiserte mennesker synes at «han med lite hår, men mye skjerf» er både hyggelig og dyktig. For meg som vokste opp som en sjenert einstøing, er det kanskje spesielt verdifullt. Nå er det jo slik at omdømme kan skifte like fort som Lucky Luke trekker sin pistol, men trivelig er det like fullt, skriver Ringnes i en e-post til Estate Nyheter når vi ber om en kommentar til kåringen.

Han mener samtidig at de som holder på med eiendom ikke er spesielt mektige.

– Vi har ikke så mange mennesker ansatt og selv om bransjen er kapitaltung, blekner den fullstendig i forhold til oljeformuen. Vi har derfor ikke så mye innflytelse i den store sammenhengen. Uansett må vi gjøre det vi kan når det gjelder å ta ansvar, både i forhold til samfunnet, bærekraft og ansvarlig utvikling og skjøtsel av våre eiendommer. Eiendom er heldigvis veldig konkret og varer lenge. Så det vi gjør har reel virkning. Selv om vi hver for oss er miniputter, blir vi betydelige når vi sammen satser ansvarlig og fremtidsrettet. Og det synes jeg vi skal fortsette med, både hver for oss og i fruktbare samarbeid. Vi må begynne med oss selv. Det er mer konstruktivt å selv bidra og hjelpe til, enn å mene så veldig mye om hva andre kan og bør gjøre, fortsetter Ringnes.

Nummer to i kåringen var OBOS-sjefen Daniel K. Siraj, med en total score som er fem punkter lavere enn Ringnes. Siraj ble kåret til eiendomsbransjens mektigste tilbake i 2020, men falt tilbake etter at det var stor uro og blant medlemmene i 2021 og mye negativ medieoppmerksomhet. Siraj er rangert som nummer to på spørsmålet om ren makt, mens han regnes som den fjerde dyktigste av de ti kandidatene.

I fjor hoppet DNBs Olav Løvstad opp to plasseringer til tredjeplass, og Estate Nyheter skrev at oppgangen kan ha noe med at mange i eiendomsbransjen oppdager hvor viktig bankene er i urolige tider. Løvstad, som kom bak Siraj på desimalene, scorer som nummer tre på antatt dyktighet, to på godt likt og tre på ren makt,

Sonja Horn hopper opp fra en femteplass til en fjerdeplass i kåringen og bytter dermed plass med Ivar E. Tollefsen, som faller til femteplassen.

Ida Aall Gram har nå hatt halvannet år i sjefsstolen i Aspelin Ramm. Hun beholder sjetteplassen over de mektigste etter å ha scoret høyere på dyktighet (femteplass) og godt likt (tredjeplass) enn på ren makt (sjetteplass).

Adm. direktør Anders Berggren i Malling & Co er et nytt navn på listen over eiendomsbransjens mektigste. Han debuterer på en syvendeplass.

På den neste plasseringen kommer Norsk Eiendoms sjef Tone Tellevik Dahl. Hun beholder åttendeplassen på listen over de mektigste. På niende- og tiendeplass er Storebrand Eiendoms Truls Nergaard og DNB Næringseiendoms Gro Boge.

Powered by Labrador CMS