Vil bygge 32 000 m2

Oslo Areal vil bygge til sammen 32 000 kvadratmeter i Fyrstikkalleen 1-3 på Helsfyr.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Oslo Areal kjøpte i januar 2013 de to eiendommene på Helsfyr fra Fearnley Finans for rundt 300 millioner kroner. Fyrstikkalleen 1 ble ført opp på 1950-tallet, mens Fyrstikkalleen 3 er fra 1990. Eiendommene (se oversiktsfoto) er derfor utdaterte, og det har ligget i kortene at det går mot en ombygging.

Planområdet er totalt på 11,9 mål, hvorav 6725 kvadratmeter er satt av til forretninger, kontor, bevertning og undervisning. Dagens arealer er ifølge et innsendt planforslag utleid frem til 2014 i sin helhet, men vil i nær fremtid bli tilgjengelig for annen virksomhet.

Den eksisterende bebyggelsen på 8000 kvadratmeter BRA forutsettes revet. Ny bebyggelse er planlagt med maksimalt 32 000 kvadratmeter BRA med lyse arealer, fordelt på tre hovedvolumer med høyder på 7-10 etasjer. Eksisterende reguleringsformål (kontor, lager og forretning) vil ifølge planforslaget i hovedsak videreføres.

Oslo Areal vil i tillegg gi rom for undervisnings- og bevertningsformål i noe omfang, samtidig som utnyttelsen vil øke. Selskapet foreslår å legge inn en mulig andel forretningsareal på maksimalt 1500 kvadratmeter, bevertningsareal på maksimalt 2000 kvadratmeter, som en offentlig tilgjengelig kantine, og ikke minst undervisningsformål med maksimalt 20 000 kvadratmeter.

Dette er ifølge planforslaget gjort for å tilrettelegge for en mulig fleksibel og hensiktsmessig kombinasjonsbruk. Oslo Areal mener det kan være aktuelt å tilby deler av bygningsmassen til undervisningsformål av høgskole- og voksenopplæringskarakter.

– Reguleringen sier 32 000 kvadratmeter, da kan vi ikke bygge mer. Alle arealene inngår i de 32 000 kvadratmeterne, For å ha fleksibilitet, har vi fått inn at vi også kan ha bevertning, forretning og skolevirksomhet i deler av arealene, sier adm. direktør Mona Ingebrigtsen i Oslo Areal til NE nyheter.

Intensjon er imidlertid å skape et «topp moderne bygningskompleks». Plan- og bygningsetaten anbefaler planforslaget med forbehold om at et bygg gjøres en etasje lavere og trekkes tilbake mot øst. Etaten vil kun tillate enkelte broforbindelser mellom byggene, i tillegg kommer noen andre forbehold.

Planområdet er den siste eiendommen i rekken av næringseiendommer langs E6 mellom ring 3 og Vålerengtunnelen. Området har ikke utearealer og er utsatt for støy og luftforurensing. Plan- og bygningsetaten kan derfor ikke anbefale grunnskole og videregående skole på området.

 

 

Powered by Labrador CMS