Kjempekontrakter i sentrum

Det tegnes leiekontrakter i Oslo sentrum på stadig høyere nivåer, og Statsbygg har inngått to kjempekontrakter.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det fremkommer av DNB Næringsmeglings seneste utgave av «Næringseiendommer for utleie». Konklusjonen om god prisvekst i sentrum er på linje med det andre næringsmeglere er kommet frem til.

Eksempelvis konkluderte Union Norsk Næringsmegling i sin rapport fra mai at sentrum har vært vinneren de to seneste årene i kampen om leietakerne.

DNB skriver i bilaget at deres kartlegging av leiemarkedet viser at gode lokaler i sentrumsområdene signeres på stadig høyere nivåer. Megleren trekker frem at ABC Startsiden har tegnet en syvårig leiekontrakt i Kirkegata 17 til et nivå godt over 2000 kroner kvadratmeteren. Selskapet holder i dag til i Sagveien 21 ved Akerselva.

Seltor Øst AS inngikk i april en samarbeidsavtale om rehabilitering av 3000 kvadratmeter i Kirkegata 17. Det indikerer at ABC Startsiden går til nyoppussede lokaler, som er med på å forklare det høye nivået. Rehabiliteringen avsluttes nå i september. Kirkegata 17 er blant annet eid av Stor-Oslo Prosjekt, som er byggherre.

Statsbygg har ifølge DNB på vegne av Nærings- og handelsdepartementet og Miljøverndepartementet inngått lange leiekontrakter i Kongens gate 8 og 18. Sistnevnte bygning (se foto) er en DNB-bygning som skal fraflyttes, DNB startet allerede våren 2011 med å finne nye leietakere her.

Departementene legger ifølge DNB beslag på hele 26 000 kvadratmeter i de to byggene, også det til et nivå på over 2000 kroner per kvadratmeter. Videre trekker DNB frem at AON Norway har tegnet en kontrakt i Stortingsgata 6 med Norwegian Property til over 3500 kroner kvadratmeteren. Aon skal leie 2374 kvadratmeter i syv år fra 2014.

DNB skriver at etterspørselen etter gode sentrumsnære arealer gjør at prisveksten er større her enn i andre områder som Nydalen, Lysaker og Helsfyr/Bryn. I disse områdene opplever DNB en flatere prisutvikling.

“Vi tror dog at prispresset i sentrumsområdene kan føre til at enkelte aktører vil søke seg ut av byen på sikt, gitt tilfredsstillende offentlig kommunikasjon og nærmiljø”, skriver DNB i utleiebilaget.

Foto: GAD. Lisens: CC-BY-SA-3.0

Powered by Labrador CMS