Jakter milliarder til eiendomskjøp

Tore Borthen og Private Equity-selskapet Nordic Cube skal hente inn 2 milliarder kroner for å kjøpe eiendom.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det er Finansavisen som forteller om planene til den tidligere Realkapital-partneren. Sammen med Brian Weisberg ønsker Borthen å hente inn minst 2 milliarder kroner i egenkapital til eiendomsinvesteringer de neste årene.  Det betyr at eiendomsporteføljen, med normal belåning, kan komme opp i 8 til 10 milliarder kroner.

– Vi har hentet partnere med den riktige kompetansen og setter nå sammen et større team. Man kan ikke lenger reise kapital til en svart boks, den modellen døde med finanskrisen. Nå må man ha noe konkret på blokka. Først kompetanse, så prosjekter og til slutt investorer – det er den rekkefølgen som fungerer i dagens marked, sier Borthen til Finansavisen.

Han mener det er store muligheter i dagens marked.

– Det nytter ikke å skjære alt over én kam, men generelt kan man si at eiendomsmarkedet er inne i en spennende fase. Vi som har levd en stund, har ikke sett så store muligheter i eiendom siden tidlig på 90-tallet. Tenk deg for eksempel en portefølje som ikke er blitt godt tatt vare på under finanskrisen, sier Borthen til Finansavisen.

Det rendyrkede Private Equity-selskapet til Borthen og Weisberg skal henvende seg til internasjonale investorer og profesjonelle aktører. Privatpersoner er ikke i målgruppen.

– Mange velstående private investorer kom inn i eiendomsfond i forrige bølge og ble skuffet over det, så vi tror ikke de vil synes eiendom er spennende nok den nærmeste tiden, sier Borthen til Finansavisen.

(iStockphoto)

Powered by Labrador CMS