Eiendomsfond hentet 570 mill

Vital Eiendomsfond har fått inn 570 millioner kroner i ny kapital.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Etter et par begredelige år innen næringseiendom, har interessen for fondene økt betraktelig igjen de siste månedene. Aberdeen Property Investors hentet nylig inn 400 millioner kroner til eiendomsfondet Norge I. Samtidig er Tore Borthen og Private Equity-selskapet Nordic Cube i markedet for å hente inntil 2 milliarder kroner til eiendomsinvesteringer.

Nå har Vital Eiendom klart å hente inn 570 millioner kroner i ny kapital til sitt fond Vital Eiendomsfond KS 3.  Pengene kommer ifølge Finansavisen fra institusjonelle investorer og pensjonskasser. Vital fikk inn 285 millioner kroner fra eksterne investorer, samtidig som Vital selv gikk inn med et tilsvarende beløp.

– Vi er godt fornøyd med tegningen. Vårt hovedfokus var i denne omgang sentrale eiendommer i Oslo, sier adm. direktør Gro Boge (bildet) i Vital Eiendom til Finansavisen.

Fondet er ubelånt og investorene saminvesterer med Vital Forsikring, som har 51 prosent av fondet.

Gro Boge har stor tro på at eiendomsmarkedet er på vei tilbake. I et portrettintervju i NæringsEiendom i august uttalte hun at hun tror det finnes en del penger i markedet som skal inn i eiendom.

Foto: Linn Cathrin Bye/Kolonihaven.no

Powered by Labrador CMS