Even Stølen, Birgitte Heskestad Ellingsen, Synne Nappen og Kari Due-Andresen i Akershus Eiendom er ute med en ny markedsoppdatering.

Akershus Eiendom: – Optimisme i transaksjonsmarkedet

– Utsikter til en myk økonomisk landing, bedring i kredittmarkedene og fallende lange renter har skapt optimisme i transaksjonsmarkedet, skriver Akershus Eiendom i en fersk markedsoppdatering.

Publisert Sist oppdatert

I siste utgave av Innsyn & Utsyn viser Akershus Eiendom til at utsikter til en myk økonomisk landing, bedring i kredittmarkedene og fallende lange renter har skapt optimisme i transaksjonsmarkedet.

I løpet av første halvår av 2024 var det nordiske transaksjonsvolumet opp 16 prosent sammenlignet med fjoråret, godt hjulpet av økt aktivitet i 2. kvartal. Mye av denne økningen er imidlertid drevet av en spesielt sterk utvikling i det norske transaksjonsmarkedet, som per i dag er opp nesten 45 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

– Men selv om volumet er betydelig opp, er antall transaksjoner på et lavere nivå i dag. Dette skyldes en unormalt høy andel milliardtransaksjoner så langt i år sammenlignet med tidligere år, påpeker Akershus Eiendom.

Per i dag utgjør volumet av transaksjoner på 1 milliard eller mer 66 prosent av det totale volumet, noe som er godt over snittet for de 10 siste årene på 45 prosent.

– Vi opplever fremdeles god appetitt for logistikk- og industrieiendom, og segmentet utgjør en stadig større andel av det norske transaksjonsmarkedet.

– Så langt i år utgjør logistikkeiendom nesten 30 prosent av det totale transaksjonsvolumet, noe som nesten er en dobling av historisk snitt. Den samme utviklingen observeres i de andre nordiske landene, og interessen for logistikkeiendom er ventet å fortsette fremover, fremgår det av markedsoppdateringen.

De tradisjonelle eiendomsselskapene utgjør den klart største kjøpergruppen i det norske markedet så langt i år.

– Positivt markedssentiment og et «yield gap» som nærmer seg historiske nivåer vil trolig bidra til interesse fra en bredere kjøpergruppe og økt likviditet fremover. Basert på dette har vi justert opp vårt anslag for totalt transaksjonsvolum i 2024 til NOK 80 milliarder, skriver Akershus Eiendom.

Powered by Labrador CMS