21.000 KVM: Østre Aker vei 60 har et areal på ca. 21.000 kvadratmeter.

Areim kjøper av Ragde Eiendom

Dette er den andre lettindustrieiendom Areim kjøper i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Eiendommen ligger i Østre Aker vei 60 i Hovinbyen like utenfor Oslo sentrum med ca. 21.000 kvm utleiebart areal på en 27.000 kvm stor tomt. Hovinbyen-området er det største ombyggingsområdet i Oslo, og forventes å tilføre ca. 60.000 nye innbyggere og opp mot ca. 100.000 nye arbeidsplasser de neste årene.

Eiendommen er fullt utleid til en blanding av flere leietakere med driftslager og lagerarealer samt idrettsanlegg. Areim planlegger å forbedre eiendommens EPC-nivå, og vil iverksette flere energieffektiviseringstiltak som å installere solcellepaneler for å gjøre den mer attraktiv fra et bærekraftperspektiv.

– Vi er glade for å kunngjøre kjøpet av vår andre lettindustriinvestering i Norge. Transaksjonen ble muliggjort gjennom det gode samarbeidet mellom alle parter. Dette segmentet er en viktig del av vår strategi, og ettersom vår portefølje i hovedstadsregionen fortsetter å vokse, ser vi frem til å dra ytterligere nytte av den økende etterspørselen etter sentrale beliggenheter samt øke eiendommens samlede attraktivitet for våre leietakere fremover, sier Petter Falck, leder for Areim Norge, i en pressemelding.

I fjor markerte Areim sitt første oppkjøp i Norge ved oppkjøpet av Rolf Olsens vei 30-32 i Lillestrøm. Eiendommen er på ca. 5.700 kvm på en 40.000 kvm tomt, og har betydelig utviklingspotensial over tid. Med oppkjøpet i Østre Aker vei 60 omfatter Areims nordiske lettindustriportefølje nærmere 70 eiendommer på 328.000 kvm utleiebart areal. Porteføljen inneholder også et betydelig utviklingspotensial når det gjelder ubebygde byggeretter.

Selger, Ragde Eiendom, var representert ved UNION Norsk Næringsmegling, mens ORO Eiendom og Arctic Securities har vært rådgivere i transaksjonen.

Powered by Labrador CMS