BEVARER OG ÅPNER OPP: Den bevaringsverdige villaen, omkranset av stor park, skal bli et nytt felleshus for befolkningen på Sæter.

Justerer planforslaget for Sætertunet

Utbyggerne bak Sætertunet gjør endringer i prosjektet etter offentlig ettersyn, med redusert utnyttelse og et nytt felleshus i bevaringsverdi villa.

Publisert Sist oppdatert

I sommer kom Plan- og bygningsetaten (PBE) i Oslo med flere innspill til nyboligprosjektet Sætertunet i Nordstrandveien 51. Utviklerne Gjelsten Bolig, Agate Utvikling og Black Bricks Invest, kommer nå med et justert planforslag som skal ta hensyn til innspillene om redusert utnyttelse og høyder. Prosjektet kan gi over nye 100 leiligheter på Sæter.

– Det har alltid vært med et langsiktig perspektiv og omtanke for Sæter og nærområdet at vi bygger her. Vi takker for innspillene i høringen, og gjør en rekke justeringer på det opprinnelige forslaget. Blant annet vil vi bygge færre og lavere bygninger. Med det justerte forslaget legger vi til kvaliteter som vil bidra til å skape en enda bedre bydel, sier Emil Paaske, prosjektleder for Sætertunet.

I det justerte planforslaget reduseres antall bygg fra åtte til syv, samtidig som byggehøyden justeres og takoppbygg fjernes. Den tilgrensede bevaringsverdige villaen i Tallbergveien 2D ble kjøpt i juni og blir nå en viktig del av prosjektet. Villaen blir et felleshus, og ved å fjerne et bygg får villaen en park rundt seg.

– Nye Sætertunet blir et smykke av et boligkvartal! Det er mange gode krefter som trekker i samme retning for Sæter. Målet videre må være å skape et enda mer levende Sæter for unge så vel som eldre. Nå ser vi frem til videre dialog med Oslo kommune og PBE, sier Paaske.

Emil Paaske ledet også utviklingen av prosjektet Poppelhagen og Villa Sæter – to prosjekter som har vært en suksess og som ferdigstilles i disse dager. Nå er tanken å ta med det gode arbeidet og erfaringene fra Poppelhagen videre inn i prosjektet Sætertunet.

– I Poppelhagen så har vi vist hvordan vi kan bygge gode stedstilpassede boliger med rause uterom og gode fellesarealer. Det har vi lært masse av. For eksempel så bevarte vi den gamle sveitservillaen som ga rom for fellesfasiliteter for beboere. I tillegg åpnet vi opp ved å lage flere nye offentlig gangveier og møtesteder i et tidligere lukket og privatisert område. Nå skal vi gjøre det samme på Sætertunet – bare enda bedre, avslutter Paaske.

 

Powered by Labrador CMS