ADVOKATGILDE: Robert Stoltenberg bekler mange roller i TV-serien «Borettslaget», her som driftsleder Narvestad. I virkelighetens Tertitten borettslag er rollelisten nå overtatt av et kobbel med advokater.

Advokatene har overtatt borettslaget «Tertitten»

Skademeldingene renner inn etter setningsskader hos naboen til borettslaget fra TV-serien. Det gjør også kostnadene til advokater.

Publisert Sist oppdatert

NRK-suksessen «Borettslaget» er spilt inn med Engelsborg borettslag som kulisser. Her møter seerne driftsleder Roy Narvestad i fiktive Tertitten borettslag. Til tider var det i snitt mer enn én million seere som fulgte TV-serien, hvor Robert Stoltenberg hadde rollen som Roy Narvestad.

I dag domineres rollelisten i virkelighetens Tertitten, altså Engelsborg borettslag -fullstendig av advokater. Bakgrunnen er at naboen Tøyenhus borettslag mener årsaken til setningsskader er boring etter bergvarme i Engelsborg borettslag

Saken har allerede vært én runde i domstolene, hvor Oslo tingrett konkluderte med at Engelsborg borettslag er erstatningsansvarlig for setningsskadene på Tøyenhus borettslags eiendom. Som om det ikke var nok, så slo tingretten fast at Engelsborg borettslag også er ansvarlig for oppståtte og fremtidige setningsskader på Sameiet Professorløkka, som også er en av naboene.

På oversikten over skader er ødelagte kjellergulv, sprekk i kjellervegger, ødelagte kjellerboder, utvendig areal som stedvis har sunket 25 cm siden brønnboringen, oppsprukket utendørs asfalt, brudd på el-kabler i grunnen, ødelagte utvendige trapper, utvendig lagerlokale som måtte rives på grunn av sprekkdannelser og fare for sammenrasing av bygningen. Videre er det opplyst at vann- og avløpsrør står i umiddelbar fare for å bli påført brudd som følge av setningene.

Krangelen mellom partene handlet om hvem som skal stå ansvarlig for utbedringene, og dermed er også flere leverandører og forsikringsselskaper involvert. Retten behandlet også regress-søksmål fra Engelsborg borettslag mot Boligenergi AS, som utførte boringen etter bergvarme. Øvrige parter i rettssaken var Gjensidige Forsikring, If Skadeforsikring og Tryg Forsikring. I tillegg var underleverandøren Rototec stevnet av Engelsborg borettslag.

Ny runde i retten

Nå er det klart at det blir en ny runde i retten. I slutten av oktober skal Borgarting lagmannsrett behandle anke fra blant annet Engelsborg borettslag. Det er satt av hele ti dager til saken, og berammingsoversikten viser at like mange advokater skal håndtere sakskomplekset:

Engelsjord borettslag og Gjensidige Forsikring har med seg advokatene Tore Hammerø og Kristian Voie Danielsen som våpendragere, mens naboen Tøyenhus borettslag representeres av advokat Eivind Rosseland Stokke. Advokat Rune Nielsen Stiegler er advokat for Tryg Forsikring, assurandøren til Tøyenhus borettslag. Prosessfullmektig for sameiet Professorløkka er advokat Nils Kirkholm Sveingard.

Boligenergi, som stod for boringen, har med seg advokat Joakim Bakke-Nielsen, mens underleverandøren Rototec, med sitt forsikringsselskap If, stiller med advokatene Marius Undersrud Borgen og Glumur Orri Högnason.

Alle de nevnte var prosessfullmektiger i for partene også i tingretten. To nye advokater er kommet inn i forbindelse med ankebehandlingen. Dette er advokatene Are Hunskaar og Ståle Hovda. Dermed er antallet advokater kommet opp i et tosifret antall, med påfølgende store sakskostnader.

Mange millioner i sakskostnader

Sakskostnadene etter tingrettens dom ble fordelt slik: Engelsborg borettslag ble dømt til å betale sakskostnadene til naboborettslagene, med henholdsvis 1.671.374 kroner og 1.209.231 kroner. Tøyenhus og Professorløkka ble dømt til å dekke sakskostnadene til Tryg forsikring med 438.000 kroner. Boligenergi og Gjensidige måtte på sin side svare for 1.643.751 kroner i sakskostnader til Engelsborg borettslag.

Til slutt ble Boligenergi AS og Gjensidige Forsikring ASA dømt til å betale sakskostnadene til Rototec AS og If Skadeforsikring NUF med 3.670.688 kroner.

Powered by Labrador CMS