VINNERE: F.v: Kristoffer Moe Bøksle, Martin Dietrichson og Inge Hareide. Foto: Torleif Kvinnesland.

Tiårets byutvikler blant arkitektene

KIMA Arkitektur ble kåret til tiårets byutvikler under Oslo Urban Weeks Fight Club-arrangement.

Publisert

Vanligvis er det eiendomsutviklerne som kjemper om heder og ære som byutvikler i Fight Club, og i fjor var det Oslo S Utvikling som stakk av med tittelen Tiårets byutvikler. I år skulle imidlertid utviklerne nominere de beste byutviklerne blant arkitektfirmaene. Opprinnelig var det de tre arkitektfirmaene Rodeo, Mad og Nordic Office of Architecture nominert til finalisten. Men Fight Clubs tilrettelegger Erling Fossen hentet også inn KIMA Arkitektur fra sidelinjen. Og etter en heftig kamp sto til slutt KIMA Arkitektur igjen som vinner.

– Her var det tøff konkurranse med mange, svært dyktige kontorer som alle har bidratt stort til byutvikling i Norge. Å bli løftet frem av juryen, OMA og ikke minst alle i salen ble en overveldende opplevelse, sier den ferske vinneren Martin Dietrichson.

Daglig leder i OMA, Rasmus Reinvang, synes det er rått at KIMA stikker av med prisen. – Dietrichson imponerte med en fantastisk prosjektliste som inkluderer perler som Sentralen, Telegrafen og Carls. I tillegg til at han har gode dansemoves. KIMA-gjengen er en verdig vinner, som beriker Oslo på mange måter, sier daglig leder i OMA, Rasmus Reinsvang

Powered by Labrador CMS