STARTER BYGGING NÅ: SPGs prosjekt på Ankerhagen på Hamar.

SPG byggestarter 82 leiligheter i storprosjekt på Hamar

Etter braksuksess med salg av leilighetsprosjektet Ankerhagen på Hamar har Scandinavian Property Group (SPG) vedtatt byggestart av byggetrinn 1.

Publisert Sist oppdatert

Dette betyr at de første 82 leilighetene, samt fellesfasiliteter som badstue på takterrassen, fellesstue, gjestehybel, lekerom, smørebod, mm. vil stå klare for innflytting sommeren 2026.

60 prosent solgt

- 60 prosent av leilighetene er solgt etter kun fem måneder i markedet, og vi vil i nær fremtid lansere nytt salgstrinn med både byhus, atriumshus og leiligheter, sier en stolt eiendomsmegler og daglig leder i EIE Innlandet, Inger Helene Simensen.

- Vi håper med det å treffe de som ikke har funnet sin drømmebolig i byggetrinn 1. Dette er med på å skape det mangfoldige, inkluderende og hyggelige nabolaget som Ankerhagen skal bli.

I et tøft nyboligmarked gjelder det å skille seg ut. På Ankerhagen har SPG satset på miljø, mangfold og fellesskap, noe som helt tydelig treffer mennesker både på Hamar og i Bærum.

- Vi begynner å få god erfaring med innovative boligkonsepter som Ankerhagen, og ser at det å tilby mer enn bare en bolig er nøkkelen til salgssuksess i et utfordrende boligmarked. Ankerhagen er en videreutvikling av vårt konsept Vallergrenda i Bærum som var en av Norges største salgssuksesser i 2023. Ankerhagen underbygger at vi skal satse videre på konseptet «det gode nabolag», og vi får stadig henvendelser fra andre kommuner som ønsker det samme, sier Henrik Tune, partner og prosjekteier i Scandinavian Property Group.

- Vi har siden tomtekjøpet våren 2022 vært gjennom tøffe tider i eiendomsmarkedet, og har sett at flere nyboligprosjekter har hatt store utfordringer. Da er det ekstra gøy å se at milepælen vi satt ved kjøp, om byggestart i oktober 2024, har gått helt i henhold til plan.

Bygges som passivhus

Første byggetrinn på Ankerhagen består av 82 moderne leiligheter mellom 22 og 115 kvadratmeter. Leilighetene er fordelt på tre leilighetsbygg med tilhørende parkeringskjeller og felles uteområder. Leilighetskjøpere vil få tilgang til diverse fellesfasiliteter som fellesstue, innendørs lekerom, gjesteleilighet, badstue, smørebod, sykkelverksted, drivhus, takterrasser og bildelingstjeneste.

Første byggetrinn bygges som passivhus, med minimum energikarakter B, noe som muliggjør grønne boliglån for kjøperne. Byggene er prosjektert med utstrakt bruk av tre, både på fasaden, i interiøret og de omkringliggende uterommene. Oppvarming skjer ved hjelp av fjernvarme. Salgsstart var 15. april, og prosjektet har nå solgt godt nok til å byggestarte – som det eneste nyboligprosjektet på Hamar i år.

Totalt planlegges 240 leiligheter og småhus på tomten.

Powered by Labrador CMS