JOBBER MED KLIMAGASSUTSLIPPENE: Ane Hallan Kløvrud i Vill Energi og Lena-Marie Brandt-Kjelsen i Sparebank 1 Forsikring Eiendom.

Øker satsingen på klimavennlig eiendomsportefølje

Eiendom i SpareBank 1 Forsikring har inngått strategisk samarbeidsavtale med Vill Energi for å redusere klimagassutslipp og sikre verdiene i eiendomsporteføljen.

Publisert

Byggenæringen har betydelige klimagassutslipp, og det stilles i økende grad krav til grønn omstilling og rapportering innen bygg og eiendom. Samarbeidet med Vill Energi innebærer at de skal støtte SpareBank 1 Forsikring med bærekraft- og miljørådgivning for eiendomsinvesteringene på både strategisk og teknisk nivå. Det siste året har Vill Energi bidratt med energi- og ressursrådgivning, og dobbel vesentlighetsanalyse i henhold til det nye bærekraftsdirektivet, Corporate Sustainability Reporting Directive.

– Når vi gjør nødvendige oppgraderinger i eiendommene vil vi ivareta både egne ambisjoner og forpliktelser overfor klima og samfunnet rundt oss. Som et selskap i SpareBank 1 Gruppen, bygger også SpareBank 1 Forsikring videre på grunnfilosofien til sparebankene som en engasjert og ansvarlig samfunnsaktør. Dette betyr blant annet at de tenker stort rundt bærekraft og samfunnsansvar, sier prosjektsjef Eiendom, Lena-Marie Brandt-Kjelsen.

Arbeidet er viktig for å gi SpareBank 1 Forsikring den oversikten de trenger for å kunne gjøre de riktige tiltakene for eiendomsporteføljen, som vil stå seg over tid. Samarbeidsavtalen omfatter tilstandsanalyser, energikartlegging og ENØK-tiltak, klimagassberegninger, omstillingsplaner, taksonomiscreening, samt løpende strategisk støtte og rådgivning. Sammen evner vi å omsette strategiske mål til konkrete tiltak i bygg for å sikre langsiktige og bærekraftige eiendomsverdier.

– Vi samarbeider med rådgivere som både forstår vår posisjon og som har en sterk fagkompetanse innen bærekraft i eiendomsbransjen, sier Brandt-Kjelsen.

Powered by Labrador CMS