Annonsørinnhold

Solceller som tåler de tøffeste norske værforhold

Hvordan kan solceller trives i et land der du bokstavelig talt kan blåse overende, og faktisk snø inne i både hus og hytter? Faktum er at solceller ikke bare tåler tøffe værforhold, de fungerer også svært godt i norsk klima. Men det lønner seg å søke råd hos noen som kjenner de lokale forholdene.

For solceller på tak er ikke det samme i Oslo som langs kysten på Vestlandet. Tøffe vindforhold krever gjennomtenkte løsninger. Derfor har Solcellespesialisten rådgivere over hele landet med kunnskap om hva som samsvarer optimalt med dine behov. Rådgiverne vurderer de lokale sol- og værforhold, og hvilke tekniske løsninger som passer best for akkurat din bedrift eller bolig.

Solceller har utviklet seg raskt de siste årene, og på mange ulike måter: Effekten er bedre, prisene er lavere, mulighetene er flere, og kvaliteten er høyere. Nedbetalingstiden for et anlegg på næringsbygg beregnes nå til kun 7-8 år, noen ganger lavere, og er derfor en svært god økonomisk og miljømessig investering. 

Senior solrådgiver Henning Larsen

I dag er det flere spesialiserte komponenter å velge mellom, hvor noen er utviklet for norske forhold. Men hvorfor er lokalkunnskap viktig når en skal velge solceller? Få vet mer om det enn senior solrådgiver Henning Larsen, som jobber i Solcellespesialisten i Stavanger:

- Lokal kjennskap er utrolig viktig når en skal investere i solcelleanlegg. Da kan vi sammen komme fram til en løsning som er tilpasset vær-, vind- og solforholdene akkurat der anlegget skal monteres. Det gir et godt og kostnadseffektivt resultat, og ikke minst det som gir best effekt ut av solcelleanlegget.

 

Men trives solceller i et klima med så mye varierende vær som vi har i Norge?

-Solceller tåler det meste av vær og vind i Norge, dersom det prosjekteres riktig. Vi i Solcellespesialisten har derfor løsninger for de fleste underlag og konstruksjoner. Norge er faktisk et land med lange og mange soldager, selv om det ikke alltid føles slik. Og solceller fungerer faktisk best når temperaturene ikke er så høye. Derfor er solceller et smart valg, både økonomisk og bærekraftig. Anleggene har lang levetid, og har betalt seg etter bare noen år, forteller Larsen.

Så vi snakker om en god investering her?

-Ja, og på flere måter. Det er ikke bare en god økonomisk investering, men også en investering for fremtiden og de som kommer etter oss. Panelene har en levetid på 25-30 år. Vi er alle ansvarlige for klimaavtrykket vi legger igjen, og med et godt solcelleanlegg er du på god vei. Det grønne skiftet krever at vi alle gjør en innsats, og solkraft er avgjørende viktig for den energiomstillingen verden må gjennom de neste tiårene, avslutter Henning Larsen.

 

 

Powered by Labrador CMS