Annonsørinnhold 

Smartere parkering er nødvendig

Biltrafikken inn til Oslo øker og øker, mens sentrum stenges for biler. Tilgjengelige parkeringsplasser blir endel av løsningen på denne utfordringen.

I 2023 kjørte 12 prosent flere pendlere inn til Oslo hver dag enn fem år tidligere, ifølge tall fra SSB. Ingen norsk by har hatt lignende vekst. Samtidig kutter Oslo-folk ut egen bil mer enn ellers i landet, og et flertall av hovedstadens innbyggere og politikere vil at sentrum skal være mest mulig bilfritt. Gater stenges for kjøretøy, og erstattes av sykkel- og fotgjengersoner. Antallet parkeringsplasser i sentrum blir færre.

Disse endringene i bybildet har skapt utfordringer for både næringslivet og beboere i Oslo sentrum.

Adm. dir Onepark, Leif Nymoen.

- Selv om Oslo jobber mot å redusere bilbruken og reduserer antallet parkeringsplasser, vil biler fortsatt være en integrert del av bylivet i overskuelig fremtid. Dette øker behovet for innovative parkeringsløsninger, og her tror jeg vi kommer inn som en del av løsningen, sier administrerende direktør Leif Nymoen i Onepark.

Drivkraft i bransjen

Onepark er Norges ledende parkeringsselskap med 1,8 millioner kunder i året, og eies av Bentsen-familien. Familien har drevet med parkering siden 70-tallet, da Snorre Bentsen bygget opp Nordens største parkeringsselskap. Med denne erfaringen og ekspertisen med seg, har Onepark vært en drivkraft i å fornye bransjen. Selskapet var det første som erstattet bommer og bøter med automatisk betaling og skiltgjenkjenning.

- Bilen har gitt oss mennesker stor bevegelsesfrihet, men voksende byer som Oslo krever smartere løsninger. Vi tilbyr de best drevne, tryggeste og mest innovative parkeringsløsningene på markedet. Det skal vi fortsette med, og kun fantasien setter grenser for hvordan våre parkeringsanlegg kan løse hovedstadens trafikkutfordringer og skape flyt og trygghet i trafikken på kjøpesentre, kontorbygg, togstasjoner og ellers i bybildet, sier Nymoen.

- Vårt ansvar

Han ser ikke på endringene i politiske rammebetingelser for bilbruken i Oslo, som en trussel mot selskapet.

- Fremtidens bilister må kunne navigere byen på en måte som er både effektiv og miljøvennlig. Det er vårt ansvar å støtte utviklingen av Oslo gjennom løsninger som harmoniserer bilbruk med bærekraftige transportmål.

Nymoen tror teknologi kan bidra til å optimere bruken av eksisterende parkeringsarealer. Skiltgjenkjenning, sanntidsoppdateringer av tilgjengelige plasser og effektive betalingsløsninger gjør at Onepark kan bidra til en mer smidig og bærekraftig parkeringsopplevelse i Oslo.

- Det er nok av ting å bekymre seg over, men parkering behøver ikke være en av dem.

Powered by Labrador CMS