Bolig:
MERKNADER : Det kom til sammen 211 merknader til varselet om at PBE vurderte å innføre et midlertidig forbud mot tiltak i småhusplanområdet.
Foto: Plan- og bygningsetaten
Småhusplanen i Oslo: Midlertidig forbud mot tiltak fra og med 6. april
Søknader som er sendt inn fra og med 6. april 2022, er nå omfattet av det midlertidige forbudet mot tiltak, opplyser Plan- og bygningsetaten.
– Det er helt nødvendig å legge ned et midlertidig forbud mot tiltak i småhusplanområdet. Det gjør vi for å sikre at verdiene som revisjonen av småhusplanen skal forsøke å bevare, ikke går tapt i løpet av tiden frem til en ny og revidert plan blir vedtatt, uttaler Hanne Høybach, avdelingsdirektør for byggeprosjekter i Plan- og bygningsetaten, i en pressemelding.
– Hvis vi skulle fortsette å behandle søknader etter eksisterende plan, ville vi fortsette å miste disse verdiene, selv om vi vet at vi ønsker ta vare på dem på en mye bedre måte gjennom en revidert plan. Verdiene går tapt både i mindre og større prosjekter, og tapet av disse er i de aller fleste tilfeller irreversibelt, sier hun.
Forbudet gjelder for alle tiltak etter plan- og bygningsloven § 1-6 og felling av alle store trær, unntatt de tiltakene som er eksplisitt unntatt i vedtaksbrevet datert 1. juni 2022.
Byggesøknader som er sendt inn før det midlertidige forbudet ble varslet 6. april 2022, blir fortsatt behandlet som normalt, og etter dagens gjeldende småhusplan.
– Endringssøknader skal etter plan- og bygningsloven behandles og vurderes som en ny søknad. Det midlertidige forbudet mot tiltak får dermed de samme virkningene for endringssøknader til allerede gitte tillatelser som for helt nye søknader, skriver etaten.
Det kom til sammen 211 merknader til varselet om at PBE vurderte å innføre et midlertidig forbud mot tiltak i småhusplanområdet, fra til sammen 198 privatpersoner, foretak og organisasjoner.
– Det er mulig å klage på vedtaket. Fristen for å klage er 3 uker fra vedtaket er mottatt, opplyser Hanne Høybach.