VIL ØKE: Administrerende direktør Sverre Molvik i Selvaag Bolig vil øke antall boliger under bygging fremover dersom markedet holder seg.

Denne boligutvikleren selger langt mer enn i fjor

Selvaag Bolig har så langt i år solgt nye boliger for rundt 1,2 milliarder kroner mer enn i fjor.

Publisert

I tredje kvartal solgte Selvaag Bolig 116 nye boliger for 801 millioner kroner og et nettosalg, justert for eierandeler i prosjektene, på 670 millioner kroner fordelt på 100 boliger.

Så langt i år har Selvaag Bolig solgt 505 boliger for 3,24 milliarder kroner. Nettosalget var 446 boliger med en samlet verdi på 2,82 milliarder kroner. Salgsverdien var mer enn 1,2 milliarder kroner høyrere enn for samme periode i fjor.

– Salget tok seg kraftig opp i andre kvartal, men markedet har vært noe roligere igjen etter sommeren. Det er omtrent som forventet ettersom rentenedgangen har latt vente på seg. Vi regner med at salgstakten vil ta seg opp i 2025 både fordi det er boligunderskudd i våre kjerneområder og fordi det er signalisert at boliglånsrenten skal ned, sier administrerende direktør Sverre Molvik.

I tredje kvartal ble det igangsatt bygging av netto 43 boliger, ferdigstilt 5 boliger, og overlevert 54 boliger til kjøper.

Så langt i år har igangsettingen vært 261 boliger, mens det er blitt ferdigstilt 346 boliger og overlevert 360 boliger til kjøper.

– Dersom markedet holder seg, vil vi øke antallet boliger under bygging fremover. Vi har også færre ferdigstilte usolgte boliger enn ved utgangen av forrige kvartal, og jobber for å redusere ferdigvarelageret ytterligere, sier Molvik.

Powered by Labrador CMS