GODT POSISJONERT: Sverre Molvik i Selvaag Bolig har posisjonert selskapet godt for bolighøsten, med en rekke salgsstarter i andre halvår.

Bedre boligsalg for Selvaag Bolig

Aldri har Selvaag Bolig solgt boliger med høyere verdi enn i første kvartal.

Publisert

– Resultatene i kvartalet var solide. Dette skyldes i hovedsak gode prosjektmarginer som følge av at vi har inngått fastpriskontrakter for bygging på gunstige tidspunkt. I tillegg har vi solgt eiendom som bidrar positivt til resultatet, sier administrerende direktør Sverre Molvik.

Han har akkurat lagt frem tallene for første kvartal som viser resultatbedring sammenlignet med i fjor. Selskapet solgte 235 boliger brutto for 1.574 millioner kroner. Nettosalget (justert for Selvaag Boligs eierandel i samarbeidsprosjekter) var 207 boliger med en verdi på 1.385 millioner kroner. Antallet solgte boliger er det høyeste siden første kvartal 2022, og målt i verdi er salget det beste i selskapets

historie.

- Dette vil bidra til å sikre inntekter og flere igangsettinger fremover. Vi planlegger også en rekke salgsstarter i andre halvår for å utnytte det positive momentet i markedet, som ser ut til å fortsette, sier Molvik.

Økte byggekostnader og høyere boliglånsrenter har ført til at selskapet har

ferdigstilt flere boliger enn det har igangsatt.

- På grunn av at markedet har vært utfordrende over tid har antallet boliger

under bygging falt betydelig de siste to årene. Selskapet har også et høyt

antall ferdigstilte boliger som ikke er solgt. Styret har derfor besluttet å

ikke betale utbytte for første halvår. Utbytte for året samlet vil bli vurdert

i februar 2025 basert på årsresultatet og fremtidsutsikter. Selskapets policy

om å betale utbytte på minimum 60 prosent av resultatet er uendret, sier

Molvik.

Driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) var 124 millioner kroner i andre kvartal etter driftsinntekter på 620 millioner kroner (IFRS). Det gir en margin på 19,9 prosent. NGAAP-tallene for første halvår var driftsinntekter på 603 millioner kroner og EBITDA på 48 millioner kroner. Driftsmarginen ble dermed 8 prosent.

Powered by Labrador CMS