DATTERSELSKAP: Administrerende direktør Leiv Synnes i SBB gleder seg over samarbeidet.

SBBs nye datterselskap henter nær 2,4 milliarder

Den svenske giganten henter pengene via et investeringsfond som forvaltes av Morgan Stanley Real Estate Investing.

Publisert Sist oppdatert

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden henter ifølge en pressemelding 2,36 milliarder svenske kroner gjennom det nyetablerte datterselskapet SBB Residential Property AB1, via et investeringsfond som forvaltes av Morgan Stanley Real Estate Investing.

I henhold til avtalen vil det nye datterselskapet utstede preferanseaksjer til MSREI.

Administrerende direktør Leiv Synnes i SBB gleder seg over samarbeidet.

– Transaksjonen bekrefter det sterke verditilbudet i vår boligportefølje. Kapitalhevingen viser bredden av tilgjengelige alternativer, forsterker vår strategiske fleksibilitet og styrker vår finansielle stilling. Sammen med andre initiativer i vår strategiske gjennomgang, jobber vi mot en overgang til en sterkere langsiktig finansiell profil, påpker han blant annet.

Preferanseaksjene har ingen forfallsdato eller betalingsforpliktelse, og er avhengige av avkastning ved en exit eller ved at SBB innløser dem. SBB kan når som helst pålegge SBB Residential Property AB å innløse alle, men ikke deler, av preferanseaksjene med forbehold om en innløsningspris lik en internrente på SEK-basis på 13 prosent per år frem til og med år fem, med forbehold om renteøkningsbestemmelser deretter og vanlige bestemmelser om tidlig innløsning. Det er gitt visse utgangsrettigheter etter fem år.

SBB vil fortsette å kontrollere, drifte og konsolidere SBB Residential Property AB, som omfatter husleieregulerte svenske boligeiendommer verdt 6,2 milliarder svenske kroner. Porteføljen skal i sin helhet driftes og forvaltes av SBB.

Powered by Labrador CMS