Q2: Arne B. Sperre er fornøyd så langt i år.

Olav Thon Eiendomsselskap er fornøyd tross verdifall

Et resultat før skattekostnad på 286 millioner kroner er en økning fra 173 millioner i samme periode i fjor.

Publisert Sist oppdatert

I tråd med markedsutviklingen for næringseiendom ble verdien på Olav Thon Eiendomsselskaps (OTE) eiendomsportefølje nedjustert med 328 millioner kroner, mens verdien på konsernets fastrenteavtaler økte med 113 millioner kroner ifølge rapporten for Q2 og første halvår.

Konsernets resultat før verdiendringer, skatter og valutaeffekter ble 523 millioner kroner, noe lavere enn i fjor, blant annet som følge av høyere rentekostnader.

– Med stabil utvikling i leieinntektene er vi godt fornøyde med å kunne å presentere et tilfredsstillende resultat til tross for et verdifall på eiendomsporteføljen, sier  Arne B. Sperre som er konserndirektør for økonomi og finans.

Aksjene i selskapet ga en samlet avkastning på 24 prosent i første halvår, betydelig høyere enn hovedindeksen på Oslo Børs, som i samme periode steg med 9 prosent.

Verdiendring investeringseiendommer utgjorde -328 millioner kroner (-940), og verdiendring finansielle instrumenter utgjorde 113 millioner (418) i kvartalet.

Resultat før skattekostnad, verdiendringer og valuta ble 523 millioner kroner (592) i Q2.

Konsernets leieinntekter beløp seg til 944 millioner kroner (946) i kvartalet.

Økning for kjøpesentrene 

OTE er Norges ledende kjøpesenteraktør med 60 hel- og deleide kjøpesentre i Norge og Sverige. I Q1 var butikkomsetningen 14,7 milliarder kroner, en økning på 3 prosent fra Q2 i fjor.

– Selv med betydelig økte boliglånsrenter er det fremdeles en positiv utvikling i butikkomsetning og besøkstall på kjøpesentrene. Våre kjøpesentre forsetter å styrke posisjonenen, sier Sperre.

Næringseiendommene deres består av sentrale kontorer, logistikkeiendommer og boliger for utleie, for det meste i Oslo-området. Næringseiendommer utgjør 26 prosent av konsernets samlede eiendomsverdier.

Ingen store kjøp hittil i år

I Q2  var konsernets netto investeringer 256 millioner kroner, på samme nivå som Q2 i fjor. Det er hittil i 2024 ikke gjennomført noen større eiendomskjøp, og investeringer i pågående prosjekter har vært relativt lave.

– Konsernet har et godt håp om å kunne øke investeringene i andre halvår, påpeker Sperre.

Fortsatt geopolitisk usikkerhet, høy inflasjon og kraftige renteøkninger medfører usikkerhet om den økonomiske utviklingen både i Norge og globalt i tiden fremover. Men selskapet holder øynene åpne for å kjøpe eiendommer. 

– Lav belåningsgrad og høy likviditetsreserve bidrar til at OTE er godt posisjonert for å kunne gjennomføre interessante investeringer i ulike eiendomssegmenter, slutter Arne B. Sperre.

Powered by Labrador CMS