– Investeringen vil gjøre OBOS godt rustet til å produsere mer når boligbyggingen tar fart igjen, sier konserndirektør Marianne Gjertsen Ebbesen i OBOS.

OBOS investerer en halv milliard i ny trehusfabrikk

Investeringen skal øke produksjonen av trehus i fabrikken i Myresjö i Sverige. Fabrikken skal også produsere for OBOS Block Watne, som bygger trehus i Norge.

Publisert

Investeringen innebærer at OBOS de fire neste årene skal oppgraderer fabrikken i Myresjö til et toppmoderne anlegg for fremtidens bærekraftige trehusproduksjon.

– Vår investering i den nye fabrikken vil styrke OBOS’ posisjon som Norges og Sveriges ledende boligutvikler, noe som innebærer at flere mennesker vil få muligheten til å realisere drømmen om et eget hjem. Investeringen vil gjøre OBOS godt rustet til å produsere mer når boligbyggingen tar fart igjen, sier Marianne Gjertsen Ebbesen, konserndirektør for boligutvikling trehus i OBOS, i en pressemelding.

– Beslutningen innebærer at vi kan styrke vår posisjon som Sveriges ledende industrielle trehusprodusent. Til tross for utfordrende tider i boligutviklingsbransjen, velger vi å investere i fremtiden. Satsingen er et tydelig bevis på vår sterke tro på at markedet vil komme tilbake, og på vår evne til å lede utviklingen innen bærekraftig bygging, sier Joakim Henriksson, administrerende direktør for OBOS Sverige.

Tre er et fornybart byggemateriale, og forbruker mindre energi ved produksjon og binder karbondioksid gjennom hele sin levetid.

– Dagens høye priser på innsatsvarer som trevirke og stål gjør at en kostnadseffektiv produksjon blir enda viktigere i fremtiden. Vi vet at 7 av 10 ønsker å bo i hus med egen hage. På sikt innebærer denne investeringen at vi kan oppfylle boligdrømmer for flere gjennom bygging av fremtidige hagebyer med blandet bebyggelse fra alle våre merkevarer, OBOS, Myresjöhus og SmålandsVillan, sier Henriksson.

Powered by Labrador CMS