Annonsørinnhold

Ny app vil revolusjonere drift av næringseiendom

Energy Control fortsetter å utfordre eiendomsbransjen. Selskapet lanserer nå en app som gjør det mulig å drifte og ta kontroll over egne bygg - rett fra mobiltelefonen. 

– Vi drukner i data, men tørster etter innsikt. Med vår nye app, EC Go, tar vi dette på alvor. Vi har laget en app-basert løsning som gir deg kun den informasjonen du trenger for å vite om byggene dine fungerer som de skal, sier gründer og daglig leder av Energy Control, Tommy Hagenes.

Gir bygg et bedre liv

Selskapet har spesialisert seg på energistyring og optimalisering av eksisterende bygg. En lang rekke av landets ledende eiendomsaktører står på kundelisten, og veldig mange kan melde om både redusert energibruk og bedre inneklima.

– Sammen med våre kunder har vi oppnådd betydelige energireduksjoner, men det viktigste er at vi har gitt mange eksisterende bygg et bedre og forlenget liv, sier Hagenes.

Dette har de oppnådd ved å ta i bruk ny teknologi og skreddersy den for bygg og eiendomsporteføljer.

– Mange rådgivere tviholder fortsatt på gammel teknologi fra 70- og 80-tallet, men sammen med våre kunder viser vi daglig at ny teknologi er både bedre og billigere. Tilbakemeldingen fra våre kunder er derfor at de aldri kommer til å gå tilbake til den gamle måten å drifte sine eiendommer på, sier Hagenes.

Gjør eiendomsdrift enklere

For Energy Control er teknologien utelukkende et verktøy for å gjøre driften av eiendommene bedre, mer effektiv og rimeligere. Det er også bakgrunnen for at selskapet nå har utviklet en egen app.

– Frem til nå har våre kunder hatt full kontroll over sine eiendommer i EC Dashboard. Dette er en avansert plattform hvor man må kunne eiendomsdrift for å skikkelig forstå hva som egentlig skjer i bygget, sier Hagenes.

I den nye appen henter de ut essensen fra EC Dashboard og gjør de viktigste sanntidsdataene tilgjengelige og forståelige for alle. En kjapp kikk i appen gir dermed full kontroll over byggets energi- og ventilasjonssystemer.

Klikk på lenken, last ned EC Go og test selv.

– Dermed trenger man ikke lenger å være byggdrifter eller ingeniør for å forstå byggets tekniske status. Selv de som ikke kan noe om eiendomsdrift kan nå følge med og se om byggets tekniske systemer fungerer som de skal, sier Hagenes, som legger til at appen gjør det enklere å raskt avdekke driftsfeil og avvik.

– Et av våre viktigste mål er å forenkle driften av bygg og appen er et stort skritt i den retningen, sier Hagenes.

– Nå sjekker vi bare appen

Én av de som allerede har testet ut appen, er Tord Moe Laeskogen på Sundvolden hotell. Han er lidenskapelig opptatt av hotellene sine og jakter kontinuerlig løsninger som forbedrer og forenkler driften av hotellbyggene.

– EC Go forenkler livene våre. Appen gjør at både jeg og våre medarbeidere enkelt kan følge og ha full kontroll over driftsstatus til alle våre bygg, sier Tord Moe Laeskogen ved Sundvolden Hotel.

Han forteller at de har samarbeidet med Energy Control i flere år og at dette samarbeidet allerede har forenklet hverdagen betydelig gjennom selskapets innovative tilnærming til drift og energioptimalisering av bygg. Nå får han kontroll over byggene sine, bare ved et raskt blikk i appen.

– Det har aldri vært enklere å drifte våre eiendommer enn nå, sier Moe Laeskogen.

Også hos Statens Vegvesen er de begeistret. Selskapet har eiendommer over hele landet og det å ha god kontroll over alle, har vært krevende.

– Historisk har vi besøkt hvert bygg fysisk, noe som gjerne har betydd timesvis i bil bare for å besøke ett bygg. De siste årene har vi sammen med Energy Control tatt i bruk ny teknologi som har redusert dette til et minimum. Med EC GO-appen løfter vi eiendomsdriften til et nytt nivå. Nå er driftsstatus alltid tilgjengelig med et tastetrykk, slik at vi kan fange opp og løse utfordringer før de blir merkbare – vi sjekker bare appen, sier Martin Hellerød Sæther hos Statens Vegvesen.

Klikk på lenken, last ned EC Go og test selv.

Powered by Labrador CMS