GODT SALG: Nordr har hatt et svært godt salg av den andre fasen til Grønvollkvartalet.

Rå etterspørsel etter Nordrs boligprosjekt

Nordrs prosjekt Grønvollkvartalet på Helsfyr i Oslo har opplevd enorm interesse etter at salget av fase to startet opp over sommeren.

Publisert

– I det markedet vi er nå kan vi ikke annet enn å si oss godt fornøyde. Ekstra gøy er det at det også er god etterspørsel etter større leiligheter, som det i vanskelige tider har vært mer krevende å selge, sier Henning Hanevold, adm. direktør i Nordr Norge.

Nordr gikk i gang med byggingen av Grønvollkvartalet i august, og rett etter at spaden ble satt i jorda, gikk eiendomsutvikleren også i gang med salget av fase 2. 115 budgivere kom med til sammen 372 bud på de 68 leilighetene som ble lagt ut for salg.

Ifølge statistikk fra Boligmiks.no. er Grønvollkvartalet landets mest populære boligprosjekt. Samtidig er det fortsatt et tøft nyboligmarked, selv om markedet har bedret seg noe sammenlignet med det svare fjoråret.

Det er solgt 5.951 leiligheter totalt i Norge i årets første åtte måneder, noe som er en økning i på 5 prosent sammenlignet med 2023. Det er langt lavere enn behovet for nye boliger. I Oslo har salgsvolumet for nybygg hittil i år økt med 50 prosent.

– Vi kan si at pasienten fortsatt ligger i stabilt sideleie. Og puster noe ujevnt, sier Skjelvan.

Henning Hanevold er bekymret for tregheten i markedet.

– Boligmangelen er prekær, og vi er helt avhengige av at utbyggingen ikke stopper opp. Bare i Oslo vil det mangle 3.000 boliger, sier Hanevold.

Samtidig tror han prosjekter som Grønvollkvartalet kan være tegn på et taktskifte.

Det vi trenger nå er god tilgang på gode regulerte tomter i de sentrale strøk og at vi får positive signaler på at rentene begynner på sin vei nedover, sier Hanevold.

Populært prosjekt Grønvollkvartalet vil bøte noe på boligmangelen i Oslo.

– Med over 400 leiligheter snakker vi et betydelig bidrag, sier Hanevold.

Prosjektet ligger mellom Grenseveien og Grensesvingen like ved Fyrstikktorget på Helsfyr.

Powered by Labrador CMS