TRADISJONSRIKT: Filefjellstuene er totalrenovert og utvidet og har nå 130 sengeplasser.

Milepæl for storsatsingen på Tyin Filefjell

For to år siden ble det kjent at Fredensborg Fritid og 25 grunneiere på Tyin Filefjell hadde kommet til enighet om en storsatsing på den tradisjonsrike høyfjellsdestinasjonen. Nå åpnes Filefjellstuene – som første ledd i utviklingen.

Publisert Sist oppdatert

Tyin Filefjell er en viktig inngangsport til Jotunheimen, og tindebestigere har valfartet til destinasjonen siden 1800-tallet. Nå er det tradisjonsrike hotellet Filefjellstuene totalrenovert og utvidet, og antallet sengeplasser er økt til 130.

- Nå har vi åpnet to nye fløyer, renovert resepsjonen og restauranten, og senere i høst åpner vi en av Norges mest spektakulære badstuer - hengende over elva Grøvsdøla, med panoramavinduer mot fjellet Skørsnøse, sier Eirik Høyme Rogn, destinasjonssjef for Fredensborg Fritid på Tyin Filefjell.

Filefjellstuene ligger 900 meter over havet, og fjellstua har tatt imot gjester siden 50-tallet.

– Vi har bygget videre på tradisjonene våre, og historien sitter i veggene. Antall besøkende på Tyin Filefjell har blitt begrenset som følge av få hotellsenger, og gjenåpningen styrker attraktiviteten og ikke minst næringsgrunnlaget for den øvrige opplevelses- og handelsbaserte virksomheten på destinasjonen, sier Høyme Rogn.

Den offisielle åpningen fant sted i juli og selskapet har parallelt jobbet med å få på plass nødvendige reguleringer for øvrig utvikling.

– Det er stor interesse for tomtefeltet Børrelia III som ble ferdigregulert i sommer, og utover dette pågår planlegging og regulering av de sentrumsnære områdene rundt Tyinkrysset for fullt, sier Høyme Rogn.

Filefjellstuene er et kjedeuavhengig hotell og driftes av Fredensborg Fritid.

Powered by Labrador CMS