UT AV MERKANTILBYGG-STYRET: Rune Bjerke og Tom Vidar Rygh.

Bjerke og Rygh ut av Merkantilbygg-styret

Bjarte Bøe er valgt som ny styreleder og Thorodd Bakken er valgt som nytt styremedlem i Merkantilbygg Holding. – En ny fase, sier Rune Bjerke.

Publisert Sist oppdatert

Bøe og Bakken erstatter dermed Rune Bjerke og Tom Vidar Rygh i styret.

– Selskapet har gjennomført betydelige salg og kommer nå inn i en ny fase. På bakgrunn av dette er det naturlig at det foretas endringer i Styret. Tiden i Merkantilbygg har

vært spennende og jeg er imponert over administrasjonens innsats i en krevende periode. Jeg ønsker det nye styret, hovedeier og selskapet lykke til videre, sier Rune Bjerke.

Ny styreleder Bjarte Bøe har lang fartstid fra bank- og finans, og har blant annet arbeidet som Country Manager for SEB Norge og Head of Investment Banking for SEB.

– Merkantilbygg har en robust eiendomsportefølje med en stor andel av verdiene i sentralt beliggende boliggårder med høy kvalitet. Jeg ser frem til å overta ansvaret for å fullføre den pågående finansielle restruktureringen som selskapet er allerede kommet langt med i samarbeid med hovedeier Pål Gundersen, det øvrige styret, administrasjonen, og våre samarbeidsbanker, sier den nye styrelederen.

Thorodd Bakken, som tiltrer som nytt styremedlem, har betydelig erfaring fra bank- og finans og har blant annet arbeidet som Head of Nordea Markets, sjef for Large Corporates i Nordea Norge, Head of Trading Capital Markets i SEB Merchant Banking og Interim CEO Aker Property Group.

– Jeg er takknemlig for at Bjarte og Thorodd har takket ja til å bli med på teamet i Merkantilbygg og ser frem til å arbeide sammen med de i styret. Jeg vil takke Rune og Tom Vidar for alt arbeidet som har blitt lagt ned de siste par årene, sier hovedeier Pål Georg Gundersen i Merkantilbygg.

Powered by Labrador CMS