Utvikling:

AVTALE TIL 200 MILL.: F.v. Simen Walmann (kommersiell leder ved Kragerø Resort), Lars Hjertås, (distriktsleder Veidekke Bygg), Kristian Larsen (prosjektleder Fredensborg Fritid) og Håkon Semb-Arnstorp (daglig leder, Fredensborg Fritid). Foto: Per Stian Johnsen

Melder byggestart for Kragerø Resort Fri

I midten av oktober settes spaden i jorden for Kragerø Resort Fri. Prosjektet knytter totalt 118 selveierleiligheter til hotellet Kragerø Resort, og gir mer forutsigbare økonomiske rammer i tiden fremover.

Publisert

Høye renter, inflasjon og økonomisk usikre tider er utfordrende for fritidsboligmarkedet, og mange prosjekter legges på is. Kragerø Resort Fri er prosjektet som går mot strømmen, og godt salg betyr at prosjektets første byggetrinn starter opp i oktober.

– Det er veldig gøy at interessen rundt Kragerø Resort Fri er så stor. Det veletablerte konseptet, den attraktive beliggenheten og utviklingen av serverings- og aktivitetstilbud er avgjørende for det gode salget, sier Håkon Semb-Arnstorp i Fredensborg Fritid.

Hotellet åpnet dørene for første gang i 2007, og ble tegnet av det prisvinnende arkitektkontoret LundHagem. Det samme kontoret viderefører arkitekturen i de nye enhetene, og Paulsen & Nilsen er hyret som interiørarkitekter.

Veidekke totalentreprenør

– Flere enheter styrker arbeidsplassene og utviklingsmulighetene vi har på og rundt anlegget. Vi vil også tilrettelegge for utleie av leilighetene, noe som igjen bidrar til flere gjestedøgn og økt omsetning for både hotellet og lokalt næringsliv, sier Simen Walmann ved Kragerø Resort.

Kontrakten for første byggetrinn er verd 200 millioner kroner eks mva. Veidekke er totalentreprenør for prosjektet, men også lokale bedrifter oppfordres til å ta kontakt.

– Vi ønsker flest mulig lokale krefter med på laget og jobber med en portal hvor de kan legge inn informasjon om blant annet virksomhetsområde, erfaring, sertifiseringer og liknende. Dette vil bli en nyttig kilde for både dette og kommende prosjekter i Kragerø, sier Semb-Arnstorp.

Det er ventet at de de 50 enhetene i første byggetrinn ferdigstilles sommeren 2026.

Powered by Labrador CMS