Annonsørinnhold
Stian Løken Blom, partner i Evat.
Foto: Truls Quale
Lunsjen som får folk tilbake på jobben
Vi vet alle hvor viktig en god flaske vin kan være for å skape en hyggelig kveld. Men har du noen gang tenkt på hvordan smaken av lunsjen kan påvirke resten av arbeidsdagen til deg og dine medarbeidere? For et selskap som Evat, som er dedikert til å optimalisere arbeidsplasser, er kvaliteten på måltidene en like viktig faktor som designet på møterommet.
Smaken av trivsel og gode resultater
Mat er ikke bare næring; det er en opplevelse som engasjerer
alle sansene våre. En velbalansert og smakfull lunsj kan stimulere hjernen, øke
konsentrasjonen og til og med forbedre humøret. Når vi spiser noe som er både
næringsrikt og tilfredsstillende, føler vi oss mer energirike og klare til å
takle utfordringene som ligger foran oss. Selv om det er vanskelig å finne ett
"bevisende" studie har flere forskningsstudier også vist en
sammenheng mellom kosthold og produktivitet.
Smaksprofilen til den moderne arbeidstaker
Smakspreferansene til dagens arbeidstakere har endret seg
betydelig de siste årene. Det er en økende etterspørsel etter vegetariske
alternativer, og generelt sunne, bærekraftige og varierte måltider. Samtidig
ønsker mange å oppleve nye smaker og kulturer gjennom maten. For å
tilfredsstille disse behovene må lunsjtilbudet være både fleksibelt og
innovativt.
-Evat jobber kontinuerlig med å utforske nye smaker, sesongaktuelle
råvarer og samtidig lytte til medarbeideres tilbakemeldinger og preferanser sier Henning Østlund, Fagsjef mat og drikke i Evat.
Dette for å styrke graden
av tilfredshet som blant annet påvirker om man trives i bygget. En felles
lunsjpause er en utmerket mulighet for medarbeiderne til å slappe av,
sosialisere og bygge relasjoner. Ved å tilby en variert meny med både kjente og
eksotiske retter kan man skape en positiv og inkluderende atmosfære på
arbeidsplassen. Dessuten kan et godt måltid være en fin måte å feire suksesser
eller bare ta en pause fra hverdagens stress.
Smak og bærekraft må fungere sammen
Bærekraft er et stadig viktigere tema innenfor
matindustrien. Ved å velge lokale og sesongbaserte råvarer kan Evat både
redusere sitt miljøavtrykk og støtte lokale produsenter. Dessuten kan man
redusere matsvinn ved å tilby fleksible måltidsløsninger og oppmuntre til
bevisst forbruk.
-En smakfull lunsj er mer enn bare et måltid; det er en
investering i både den enkelte medarbeiders velvære og selskapets suksess. Ved
å tilby et variert og inspirerende lunsjtilbud kan Evat skape en arbeidsplass
der medarbeiderne trives, presterer og utvikler seg, sier Stian Løken Blom,
partner i Evat.