POSITIVE: OMAs adm. direktør Rasmus Reinvang (tv), leder for OMAs ressursgruppe for kommuneplan Henrik Taubøll og Maren Bjerkeng, direktør for byutvikling og arkitektur i Aspelin Ramm, ser frem til å jobbe med byrådets forslag og komme med tilbakemeldinger.

Kommuneplanens samfunnsdel på høring: – Spennende, sier OMA

Byrådet har sendt et forslag til ny kommuneplan (samfunnsdel) med byutviklingsstrategi på høring. OMA-sjef Rasmus Reinvang gleder seg til å bidra med bransjens synspunkter.

Publisert

Planen skal gi en oversikt over hvordan byrådet ser for seg at Oslo skal utvikle seg på lang sikt. Byutviklingsstrategien viser koblingen mellom ønsket samfunnsutvikling og arealbruk. Frist for innspill er 28. oktober.

– Byrådet har jobbet raskt og etter sigende har man ønske om å vedta denne nye samfunnsdelen allerede i vinter, før kommuneplanens arealdel som det har vært mye engasjement rundt, er avklart. Vi i OMA skal gå nøye gjennom forslaget og komme med konstruktive innspill til byutviklingsstrategien. Jeg synes det er spennende at byrådet ønsker å gjøre arbeid med et krevende boligmarked og bærekraftig by til en «mission» og inviterer til at man skal jobbe tverrsektorielt og med berørte aktører om å finne løsninger som fungerer i praksis. Jeg kan med det samme si at vi i OMA er klare til å bidra, sier Rasmus Reinvang, adm. direktør i OMA.

– Forslaget er kort, konsist og har et byutviklingskart jeg ser frem til å studere nærmere. Her pekes det på prioriterte områder og hvor kommunen har opprettet gjennomføringsorganisasjoner. Det blir viktig for oss å forstå blant annet hva som er tenkt med dette, og hvordan kartet skal benyttes, selv om det ikke er juridisk bindende. Vi stiller også spørsmålet om dette er ambisiøst og langsiktig nok. Det må vi vurdere nærmere i ukene som kommer, i arbeidet med OMAs høringsinnspill, sier Henrik Taubøll, partner i Haavind og leder for OMAs ressursgruppe for kommuneplan.

– God arealutnyttelse, særlig ved knutepunkt, er bra for byliv, næringsliv, samfunnsøkonomi, klima og for å skaffe boliger til en voksende befolkning. Jeg savner derfor at flere av de positive effektene av byvekst blir belyst og trukket frem, slik de ble i nåværende kommuneplans samfunnsdel. Dette er viktig å få med på et overordnet nivå for å sette en tydelig retning, og så skal vi naturligvis i arbeidet med ny kommuneplans arealdel diskutere hvordan dette mer konkret kan oppnås i detalj, sier Maren Bjerkeng, direktør for byutvikling og arkitektur i Aspelin Ramm.

Her er høringsforslaget. 

Powered by Labrador CMS