Bolig:
OPPGITT: Sverre Molvik i Selvaag Bolig.
– Irrasjonelle budsjettkutt i PBE
Selvaag Bolig-sjef Sverre Molvik mener Plan- og bygningsetaten ikke får anledning til å tilby sine ansatte konkurransedyktig lønn.
Under Estate kunnskaps konferanse Boligdagene fyrte Sverre Molvik av en bredside mot Oslo kommunes håndtering av Plan- og bygningsetaten (PBE).
– Budsjettet til PBE for 2021 ble kuttet i en situasjon hvor man har veldig mange saker og lang saksbehandling. Det er irrasjonelt og rart. Hvorfor i all verden det skjedde, er noe ingen begriper, sier Molvik.
Byrådssekretær Rasmus Reinvang mener at byrådet har levert på budsjettene til PBE.
– Vi er enige i at PBE trenger styrking og vil jobbe for det i fremtidige budsjettprosesser. Og byrådet har faktisk styrket PBEs budsjett i flere omganger, senest med 12 millioner kroner i år, så Molviks påstand kjenner jeg meg ikke igjen i, sier Reinvang.
Molvik tar til orde for økte ressurser til Plan- og bygningsetaten.
– Jeg ville jobbet for å få konkurransedyktig lønn for de ansatte der. Mange flinke saksbehandlere blir hentet av utviklere, sier han og mener PBE ikke klarer å konkurrere på lønn.
Det skaper utfordringer for saksbehandlingen.
– I det ene prosjektet vårt på Ensjø har vi hatt seks saksbehandlere på seks år. Det tror jeg ikke vi ville hatt, dersom man hadde gode betingelser for de som jobber der. Det er en merkelig politikk at man kutter budsjett når man har så mye å gjøre, sier Molvik.
Han tok også til orde for at det ble utarbeidet politiske konkrete mål for regulering.
– Stockholm har faste mål på hvor mange boliger som skal reguleres. Og der strekker de seg for å nå de målene. Jeg tror man må forsøke å se litt til den type tankesett. De har tverrpolitisk flertall for målsettingene. Da blir det heller ingen omkamper når det blir maktbytte, sier Molvik.
Byrådssekretær Rasmus Reinvang mener byrådet har en utfordring med at de ikke har flertall.
– Vi har ikke et flertall i bystyret og er avhengig av andre partier fra sak til sak. Det er ikke et tydelig politisk flertall som vil ha utvikling. Store partier hopper på nabolagskamper fordi det er opportunt og vi opplever at det har blitt lavere og lavere terskel for å stoppe alt.
Vi ønsker medvirkning, men vi skal ikke ha omkamper, sier Reinvang.