TOK TAK I SAKEN: Huseierne i Voksenkollen anklaget utbygger for dårlig arbeid og ville ha nye tak. Deretter ble det rettssak, før den ble stanset. Etter dette har partene arbeidet for å bli enige.

Huskjøpere i Voksenkollen krevde millioner. Så ble rettssaken stanset

Før rettssaken avviste utbyggeren millionkravet fra huseierne. Nå går det likevel mot en løsning utenfor domstolene.

Publisert Sist oppdatert

I mai omtalte Estate Nyheter en bitter tvist mellom et titalls huseiere i Voksenkollen i Oslo, hvor bakgrunnen er utfordringer med skifertaket som er montert på boligene. Kjøperne mener alle takene må byttes, og det er vist til feil som utilstrekkelig sortering, feil spikerbruk, feil innfesting og glipper.

Stod ferdig i 2017

- Saksøkerne mener at takene avviker fra det avtalte etter avhl. § 3-1, og at de avviker fra forventet kvalitet etter ulovfestet rett på grunn av feilene som er utført ved legging, ble det anført fra advokat Karl Viktor Fessl i Help Forsikring. Han er prosessfullmektig for flere av huseierne.

Boligene i prosjektet Åsbrekka stod ferdig i 2017, i regi av utbyggerselskapet Linolim AS. Selskapet kjøpte tomten tilbake i 2010.

Linolim AS har foretatt/besørget løpende utbedring av brekkasje (skiferstein som er ødelagt, red. anm.) frem til 2023, da det ble fremsatt krav om omlegging av taket. Utbyggeren har avvist kravet om bytte av takene, og i midten av mai var det oppstart av rettssak i Oslo tingrett mellom partene.

Krevde seks millioner kroner

Det var i utgangspunktet satt av fire dager til tvisten. Men rettssaken ble aldri fullført. 

Grunn: Partene valgte å gå inn i forliksforhandlinger. Dette bekreftes av Help Forsikring.

- Rettssaken ble stanset. Det arbeides med forlik. Det er det jeg kan si om den saken, sier Help-advokat Karl Viktor Fessl til Estate Nyheter.

Huseiernes samlede krav, basert på bytte av takene, var i utgangspunktet på drøyt seks millioner kroner. 

Innholdet i forliksavtalen er ikke kjent. 

Powered by Labrador CMS