FUSJON: Fra v.: Frederic Kristoffersen, Petter Øygarden, Frode Antonsen og Roger Dreyer.

Pancom og Petter Øygarden vil gjøre HRL Entreprenør til et vekstselskap

Det nye selskapet vil bli det største lokalt eide entreprenørselskapet i Vestfold-Telemark.

Publisert

HRL Entreprenør og Amundsen Graf med base i Grenland, fusjonerer og etablerer nye HRL Entreprenør. Selskapene hadde i fjor en samlet omsetning på om lag 700 millioner kroner ifølge en pressemelding.

Eierne bak legger de respektive selskapene inn i et nytt holdingsselskap TVE Finans, som vil eie det fusjonerte selskapet 100 prosent.

– Vi får nå et solid eierskap og samlet masse erfaring i et selskap. Nå rigger vi oss for ytterligere vekst i årene fremover, sier Petter Øygarden.

Solid erfaring

Han har gjennom sine engasjement og selskaper stått for bygging av over ett tusen leiligheter og vel 120.000 kvadratmeter næringsbygg i Telemark siden midten av 1990-tallet.

Konserndirektør og partner i Pancom Frederic Kristoffersen har sammen med Petter Øygarden vært pådrivere for å få på plass fusjonen. Øygarden med base i Grenland, er kjent som investor og eiendomsutvikler på Østlandet i 30 år. Kristoffersen har vært sentral i etablering og utvikling av Pancom-konsernet, som i dag har virksomheter innen bolig- og næringseiendom, samt produksjon og servicetjenester rettet mot bygg og eiendom.

– Høsten 2022 startet eierne og ledelsene dialog om samarbeid. Vi fant raskt tonen, og så at selskapene hadde felles ambisjoner om vekst og økt lønnsomhet, påpeker Kristoffersen.

Lokal og regional vekst

Selskapene har i dag virksomhet i Telemark, Vestfold og Viken, og har ambisjoner om vekst både i disse markedene og i nærliggende fylker. Med utgangspunkt i det fusjonerte selskapets hovedkontor i Porsgrunn, er målet å runde en omsetning på 1 milliard kroner i løpet av de nærmeste årene.

– Vi skal ha fokus på prosjekter i vårt primærområde Telemark og Vestfold, men også i Viken og andre geografiske områder hvor vi ser muligheter fremover, sier daglig leder Frode Antonsen i TVE Finans.

Han blir også styreleder i HRL Entreprenør.

– Til tross for utfordringene i markedet har vi tro på vekst i årene fremover for næringsbygg, store boligprosjekter, småhusbebyggelse, samt vedlikehold og renovering av offentlig og privat eiendom. Det nye selskapet vil ha en samlet ordretilgang på ca. 2,5 milliarder i de segmentene. HRL Entreprenør får tre divisjoner - entreprenør, næring og småhus. På sikt er planen å legge til byggfornyelse som en fjerde, forklarer han.

Roger Dreyer blir administrerende direktør i HRL Entreprenør. Han har hatt samme rolle i Amundsen Graf til nå.

Powered by Labrador CMS