MULIGHETER: Adm. direktør Erling Langeland i Oxer Eiendom ser muligheter i det nye selskapet.

Oxer og Format går sammen om nytt Vestfold-selskap

Oxer Eiendom og Format Eiendom utvider samarbeidet i Vestfold og etablerer Oxfor Eiendom, som skal utvikle 600 mål tomt til næringseiendom.

Publisert

De to eiendomsaktørene går sammen om Vestfold-satsingen og blir en av de største aktørene i Vestfold med tomter for logistikk, lager og kontor. I tillegg vil nye Oxfor Eiendom ha flere attraktive boligtomter.

– Vi er stolte av etableringen av Oxfor Eiendom. Gjennom dette selskapet kan vi slå sammen våre ressurser og kompetanse, samt sammen tilby bedre og mer innovative løsninger for våre leietakere og boligkjøpere, sier adm. direktør Erling Langeland i Oxer Eiendom.

– Oxfor Eiendom gir oss muligheten til å ta på oss større, flere og mer komplekse prosjekter, samt skape flere arbeidsplasser. Med sterkere og bredere kunnskap og nettverk ser vi frem til å utvikle næringsbygg og boliger, som ikke bare møter dagens behov, men som også er tilpasset fremtiden, sier prosjektutvikler og eier Andreas H. Olsen i Format Eiendom.

Det nye selskapet har allerede en flying start ved at 170 mål på Borgeskogen er ferdig opparbeidet og byggeklart. Nå starter jakten på leietakere til de planlagte byggene.

– Vi ønsker å knytte til oss aktører innen industri, lager, verksted og serviceanlegg, og bygge miljøvennlige og bærekraftige bygg. Dette kan være bygg i størrelse-intervallet 5.000- 40.000 kvadratmeter, sier direktør for marked/utleie Anniken Haug i Oxer Eiendom.

– Vi har opplevd en økt etterspørsel etter lager- og logistikkbygg det siste halvåret, og i september signerte vi leiekontrakter med to store og seriøse aktører på til sammen ca. 20 mål av tomten, med bygg på henholdsvis 1 500 og 2 000 kvadratmeter. Byggene skal være innflyttingsklare høsten 2025, sier utleiesjef Eirik Mølbach-Thellefsen Stray i Oxer Eiendom.

Rett ved nye Horten stasjon i Skoppum, har Oxfor et område på 44 mål som er ferdig regulert til kontor, lager, industri og håndverk. Utbyggingspotensialet er på ca. 40.000 kvadratmeter.

Området er et knutepunkt for logistikk og næringsutvikling, og vil i fremtiden huse blant annet Rheinmetalls som jobber med høyteknologi innen forsvar. Dette markerer starten på en spennende industriutvikling i regionen.

– Området har gode forutsetninger for å bli attraktivt for både lokalt og mer regionalt orientert næringsliv og kompletterer, samt styrker næringsmiljøet som allerede er etablert på Skoppum, sier prosjektutvikler/eier Andreas H. Olsen i Format Eiendom.

I Barkåker utvikles det et nytt område tett på E18. Tomten er på 40 mål og nå reguleres det til et nytt boligområde som kan gi mellom 170 og 200 nye boliger. Der er det planlagt en variert kombinasjon av rekkehus, eneboliger og leilighetsblokker - noe som vil gi et bredt tilbud til ulike målgrupper.

– Vi opplever allerede at det er stor interesse fra lokalbefolkningen for nye boliger i området. Områdets nærhet til idrettsanlegg og skole, samt kort avstand til Tønsberg med godt kollektivtilbud, gjør det ideelt for både familier, enslige og pensjonister som søker en balansert kombinasjon av naturnærhet og byliv. Dette nye boligområdet vil bidra til en positiv utvikling i Barkåker, med moderne boliger i et område som er godt integrert i lokalsamfunnet, sier prosjektutvikler/eier Andreas H. Olsen i Format Eiendom.

Powered by Labrador CMS